REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Macovei: În 2013 trebuie să apărăm instituţiile statului care au trosnit din încheieturi în vară

Macovei: În 2013 trebuie să apărăm instituţiile statului care au trosnit din încheieturi în vară

Replica API 1 ianuarie 2013 | 00:00 189

Monica Macovei a afirmat luni că îşi doreşte ca în 2013 să ne reaşezăm ca naţiune, deoarece am terminat anul 2012 "extenuaţi şi divizaţi" şi că trebuie să apărăm împreună instituţiile statului care "au trosnit din încheieturi" după acţiunile din vară ale "grupului infracţional organizat" al USL.

,,Doresc românilor din ţară şi diaspora să începem în 2013 să ne reaşezăm ca naţiune, să ne apărăm împreună libertatea, integritatea, adevărul, moralitatea, justiţia liberă şi egală pentru toţi. Asta pentru că am terminat anul 2012 extenuaţi şi divizaţi şi nu putem merge înainte în acelaşi fel. Libertatea de astăzi a fost cucerita prin moarte de atâtea ori în istoria noastră, ultima oara în 1989, aşa că haideţi să nu o dăm pe bani sau privilegii şi să nu o vindem. Un popor care nu preţuieşte şi nu apară libertatea cu orice preţ nu va avea nici dreptate, nici bunăstare, nici mândrie şi nici fericire", a susţinut democrat-liberala într-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul PDL a precizat că în 2013 trebuie să ne apărăm împreună şi nu divizaţi instituţiile statului care ,,au trosnit din încheieturi" în 2012 în urma acţiunilor membrilor unui ,,grup infracţional organizat", făcând astfel referire la cei din USL. ,,Mai sunt câteva ore până la începerea unui nou an şi este momentul să reflectăm la anul care tocmai se incheie. În 2012, membrii unui "grup infracţional organizat" au vrut cu orice preţ să preia puterea în România, călcând în picioare principiile democraţiei cu riscul de a izola România pe plan internaţional. Ce s-a întâmplat în vară a fost cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei în România din 1989 până în prezent. Trebuie să ne apărăm şi să întărim împreună, şi nu divizaţi, instituţiile statului care au trosnit din încheieturi in 2012, dar au rezistat", a opinat ea.

Macovei a mai spus că ,,acum avem, din păcate, Parlamentul cu cel mai mare număr de "penali" ( învinuiţi sau inculpaţi ) din istoria ţării şi trebuie să ne opunem protejării lor prin imunitate parlamentară, pentru a-i opri să fie deasupra legii". ,,Doresc să fim solidari în respingerea şi alungarea fărădelegii, minciunii, nepotismului, furtului din banii publici, nesimţirii politice şi penalilor din instituţiile publice. Dacă nu vom face asta împreuna în 2013 şi în anii care urmează, nu vom avea nici libertate, nici democraţie şi nici progres, ne vom rătăci în întunericul minciunii şi al dictaturii şi vom rata drumul spre Vest, singurul drept. Calea dreaptă este cea mai scurtă şi mai cinstită", a completat democrat-liberala.

Europarlamentarul a susţinut că trebuie ,,să stăm de veghe" pentru ţara noastră, pentru statul de drept şi pentru libertate. ,,Depinde de noi toţi să nu îi lăsăm pe politicieni să schimbe Constituţia ca să îngenuncheze justiţia, adevărul şi democraţia, depinde de noi ca să ne apărăm progresele, sacrificiile, eforturile care ne-au adus demnitatea libertăţii. Şi mai doresc pentru noi toţi să avem în 2013 o presă libera, definită prin libertatea opiniilor şi prezentarea reală a faptelor, căci numai o astfel de presă controlează "răul" din societate. Pe scurt, trebuie să stăm de veghe pentru ţara noastră, pentru statul de drept şi pentru libertate. Nu am moştenit libertatea, ci am câştigat-o prin luptă şi trebuie să ne luptăm în fiecare zi ca să o menţinem", a punctat ea.

Democrat-liberala a precizat că anul 2013 trebuie să fie continuarea luptei pentru idealurile Revoluţiei din 1989. ,,Cred într-o Românie cu un viitor frumos şi prosper pentru copiii noştri, dar este rolul şi chemarea noastră, a fiecăruia dintre noi, să o ducem acolo. Anul 2013 trebuie să fie continuarea luptei pentru idealurile Revoluţiei din 1989. Închei rugând toţi românii să îşi amintească cuvintele Elisabetei Rizea, care a luptat în munţi împotriva comunismului şi pentru libertate: "trei zile dacă mai trăiesc, dar să ştiu că s-a limpezit lumea". Să fim împreună în 2013 pentru limpezirea României", a afirmat europarlamentarul PDL.

,,La mulţi ani limpezi, vii şi liberi României şi românilor, oriunde s-ar afla!", a încheiat Monica Macovei.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102