REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Macovei, nominalizată la premiul destinat personalităţiilor care luptă împotriva corupţiei

Macovei, nominalizată la premiul destinat personalităţiilor care luptă împotriva corupţiei

Replica API 26 mai 2015 | 00:04 183

Europarlamentarul, Monica Macovei, este nominalizată în Bulgaria pentru premiul Fundaţiei Giovanni Falcone, destinat personalităţilor care luptă împotriva corupţiei. Macovei a acceptat invitaţia de a participa luni, în Sofia, la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei: „Voci din Bulgaria împotriva corupţiei - cine ascultă?”, organizată de iniţiativa independentă „Justiţie pentru toţi”. Potrivit europarlamentarului român, în cadrul dezbaterii, organizatorii vor anunţa nominalizarea sa pentru premiul anual al Fundaţiei Giovanni Falcone, care se acordă în Bulgaria personalităţilor cu rezultate în lupta împotriva corupţiei. Alături de Monica Macovei, la dezbatere vor avea intervenţii ministrul Justiţiei Hristo Ivanov, ministrul Apărării Nikolay Nenchev, preşedintele Comisiei parlamentare de apărare, Atanas Atanasov, mai mulţi parlamentari, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai organizaţiilor neguvernamentale din Bulgaria.

„Nominalizarea mea pentru premiul Fundației Giovanni Falcone, destinat personalităților care luptă împotriva corupției și acordat anual în Bulgaria, a fost anunțată în cadrul unei dezbateri cu tema „Voci din Bulgaria împotriva corupției - cine ascultă?”. Evenimentul a fost organizat de inițiativa independentă „Justiție pentru toți”, la invitația căreia au răspuns oficiali ai Guvernului bulgar, parlamentari și multe organizații neguvernamentale. La finalul dezbaterii, am cunoscut și echipa Protest Network, care de doi ani de zile reprezintă platforma pentru presiune publică în Bulgaria”, a spus Macovei.

Premiile Fundatiei Giovanni Falcone au fost instituite în Bulgaria în 2009, o cooperare a autorităților din Italia și Bulgaria, și se acordă persoanelor implicate în combaterea corupției și eliminarea rețelelor infracționale.

Giovanni Falcone reprezintă o figură de legendă în Italia și nu numai. Fost magistrat, specializat în instrumentarea delictelor Cosa Nostra, a fost ucis în atacuri cu bombe în anul 1992.

Falcone a fost unul din principalii organizatori ai Procesului Maxi (1986 - 1987), în care, din 474 de mafioți acuzați, 360 au fost condamnați pentru crime grave.

Falcone a fost ucis împreună cu soția sa, Francesca Morvillo (ea însăși magistrat), și trei polițiști, Mafia apelând la aruncarea în aer a autostrăzii dintre Aeroportul Internațional Palermo și orașul Palermo. Alături de Paolo Borsellino, a fost numit „eroul ultimilor 60 de ani” de către revista Time Magazine, în 2006.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218