REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Macovei nu pleacă din partid, dar va candida ca independent. Blaga o vede în afara PDL

Macovei nu pleacă din partid, dar va candida ca independent. Blaga o vede în afara PDL

Replica API 7 august 2014 | 00:00 207

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, care a declanşat recent o adevărată foială în partid, anunţând că va candida ca independent la alegerile prezidenţiale. În cadrul unei conferinţe de presă, Macovei a continuat tirurile împotriva celorlalţi candidaţi ai dreptei. "Nu intenţionez să îmi dau demisia din PDL, pentru că au fost bătăliile pentru statul de drept. Sigur, vom vedea ce se întâmplă. (...) Eu unesc dreapta, nu divizez dreapta. Sunt singura care poate să-l bată pe Ponta. Ajut dreapta să câştige. Principalul contracandidat este Ponta. Repet: intrarea mea în această competiţie ajută dreapta. (...) Mă adresez electoratului de dreapta. Pot să aduc voturi de la cei care merg în mod regulat la vot şi de cei dezamăgiţi de politică şi care stau acasă", a precizat Macovei". Europarlamentarul anunţă mobilizarea unei întregi echipe de campanie, a cărui lider va fi anunţat în curând. "Şeful de campanie nu intenţionez să fie voluntar. Sigur, ne organizăm şi în mod formal. Se va afla cine este şeful de campanie. Suntem o echipă", a menţionat Macovei. Tot miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că nu o va exclude din partid pe Macovei, întrucât europarlamentarul "s-a autoexclus din PDL".

Reacţiile au curs în lanţ în ultimele zile. Fostul premier, Emil Boc, a afirmat, miercuri, că anunţul Monicăi Macovei privind candidatura la alegerile prezidenţiale "a venit prea târziu" şi că acesta putea fi "un candidat bun", dar acum "mai mult încurcă decât ajută dreapta", însă, tot de la Cluj, fostul PMP-ist, Adrian Papahagi, a salutat anunţul lui Macovei. "Îşi doreşte reîntâlnirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului în UE; nu bănuim, ci am văzut cum s-a comportat în vara lui 2012 şi cum a promovat calea europeană a Republicii Moldova. tim că este anticomunistă; e singura pe care am văzut-o la Sighet şi am auzit-o articulând cu subiect şi predicat acest subiect. E singura care poate atrage un electorat urban de dreapta, pretenţios, scârbit de actuala clasă politică, interesat de valori", a precizat Papahagi. Mai vehement, a fost deputatul PMP, Theodor Paleologu, care ar putea fi "scos la tablă" de partid, pentru declaraţia sa, prin care o consideră pe Macovei drept un candidat mai viabil, decât propunerea PMP, Cristian Diaconescu. "La urma urmei, pentru electoratul de dreapta Macovei este o opţiune mai naturală decît Cristian Diaconescu", a afirmat Paleologu. În altă ordine de idei, susţinătorii lui Macovei fac furori în mediul online, unde s-a ajuns să se afirme chiar: "Monica, coşmarul penalilor şi ctitor de puşcării".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367