REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Macovei, planuri pentru noul mandat la Parlamentul European

Macovei, planuri pentru noul mandat la Parlamentul European

Replica API 2 iunie 2014 | 00:00 162

Europarlamentarul anului 2012, Monica Macovei, ajunsă la un nou mandat la Bruxelles, vrea să îşi continue în Parlamentul European proiectele începute în mandatul precedent. Potrivit europarlamentarului PDL, printre principalele proiecte se regăsesc directiva confiscărilor averilor, crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru tineri şi taxe mai mici şi mai puţine. "Voi continua directiva confiscărilor averilor. E binevenită şi în România şi în alte ţări. Vreau să continui să fac şi un al treilea pas, şi anume confiscarea în proceduri civile. Această confiscare se decide tot de judecător şi este mult mai simplă. 2 - împotriva evaziunii fiscale şi mai ales împotriva fraudei alimentare. Dacă vă aduceţi aminte când a pornit de la carnea de cal, s-a pornit tot de la fraudă, fraudă alimentară. Pe etichete trebuie să scrie mult mai mult. Când şi cine împachetează. Pentru PPE crearea locurilor de muncă este foarte important, mai ales în sectorul privat. Vrem să încurajăm sectorul privat. Vrem să menţinem impozitul la 16%, dacă nu reuşim să îl scădem. Şi un proiect pe şomajul tinerilor", a declarat Macovei, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit ministerului Justiţiei, doar 5% din prejudiciile aduse statului în dosarele de corupţie sunt recuperate. Statisticile arată că Fiscul reuşeşte să recupereze, anual, doar acest procent redus din sumele confiscate prin hotărâri judecătoreşti definitive, iar procurorii au descoperit că suspecţii găsesc metode din ce în ce mai inventive să îşi ascundă avererea - de la vânzări fictive la donaţii către rude sau bani tranferati în conturi deschise în state ce acceptă greu cooperarea cu anchetatorii români. Prezent la Conferinţa ministerială Justiţie şi Afaceri Interne a statelor SEECP, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat că una dintre "temele emergente" aflate pe agenda internaţională, promovată inclusiv la nivelul UE, este reprezentată de recuperarea prejudiciilor rezultate din infracţiuni. "O temă emergentă pe agenda internaţională, promovată substanţial inclusiv la nivelul Uniunii Europene, o constituie recuperarea prejudiciilor rezultate din săvârşirea de infracţiuni. Aceasta implică inclusiv o schimbare de cultură juridică şi de abordare a procesului penal (...) Mesajul clar anticorupţie pentru regiunea noastră şi pentru întreaga Europă este şi trebuie să rămână unul de prim rang. Ţările din regiune au dovedit că au găsit soluţii eficiente de combatere a fenomenului. Avem modele de succes în România, Croaţia, Slovenia", a declarat Cazanciuc.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102