REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Macovei: Trebuie o schimbare la vârful Guvernului, dar şi la ministerele cu mulţi bani pe mână

Macovei: Trebuie o schimbare la vârful Guvernului, dar şi la ministerele cu mulţi bani pe mână

Replica API 28 ianuarie 2012 | 00:00 252

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat că este necesară "o schimbare la vârful guvernului", iar Cabinetul ar putea fi preluat nu doar de un tehnocrat, dar şi de un om politic - "depinde cine e persoana" - şi a adăugat că ar fi necesare remanieri şi la ministerele care gestionează mulţi bani.

Macovei s-a referit la afirmaţiile lui Ioan Oltean de vineri, legate de plecarea guvernului, remarcând că secretarul general al PDL "parcă se situează în afară, parcă până acum n-ar fi fost de acord cu toate măsurile". "Eu cred că mai degrabă varianta propusă de Cristi Preda, cu premier nepolitic, dar guvern politic (...) În acelaşi timp, şi un prim-ministru politic, depinde cine e persoana, poate să fie o variantă bună", a completat ea, adăugând că România nu se află în situaţii precum a Greciei, de colaps financiar, ci "dimpotrivă".

Întrebată dacă Emil Boc ar trebui să plece, Macovei a precizat că este nevoie de o schimbare la vârful guvernului.

"Şi eu cred că e bună o schimbare la vârful guvernului, dar şi în guvern. În general în zonele care au mulţi bani pe mână, unde au fost multe acuze de folosire incorectă sau nelegală a fondurilor", a completat Macovei, într-o emisiune la România Tv. Ea a precizat că mai multe detalii va da în cadrul forurilor interne ale PDL.

Unul dintre interlocutorii eurodeputatei a adus în discuţie că printre ministerele cu mulţi bani se numără cel al Transporturilor, al Dezvoltării Regionale, al Mediului. "Analiză, acolo unde lucrurile nu merg bine, unde au fost de-a lungul anilor ridicate probleme", a evitat Macovei să indice la care dintre aceste ministere se referă.

Realizatoara a remarcat că ministerul Dezvoltării are cei mai mulţi bani, iar Executivul consideră că lucrurile merge bine acolo. "Dacă asta va fi analiza lor... Eu spun că trebuie să facă o analiză, vă spun pe ce criterii aş face eu analiza. Ce voi spune celor din partid va fi mai mult decât vă spun acum", a adăugat ea, fără să infirme că se referă la ministerul condus de Elena Udrea.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614