REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Macovei: USL şi-a regrupat forţele, şi-a construit superimunitatea şi dă o lovitură năucitoare justiţiei şi anticorupţiei

Macovei: USL şi-a regrupat forţele, şi-a construit superimunitatea şi dă o lovitură năucitoare justiţiei şi anticorupţiei

Replica API 11 decembrie 2013 | 00:00 164

Europarlamentarul Monica Macovei, declaraţie pe tema amendamentelor la Codul Penal:

"USL şi-a regrupat forţele: şi-a construit superimunitatea şi dă o lovitură năucitoare justiţiei şi anticorupţiei

PNL, PSD şi PC şi-au unit forţele ca să scape de cercetările DNA şi ANI. Deputaţii USL, ajutaţi de UDMR, PP-DD şi cei ai minorităţilor, au votat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor iniţiative legislative, trecute în miez de noapte prin Comisia juridică, prin care parlamentarii să nu mai poată fi anchetaţi sau condamnati pentru luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă, fals sau conflicte de interese.

Lovitura a fost dată prin modificarea Codului penal şi scoaterea din categoria funcţionarilor publici a parlamentarilor. Astfel, ei nu mai pot fi anchetaţi pentru infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei, cât timp acestea sunt definite în legislaţia actuală prin noţiunea "fapta funcţionarului public". Dacă parlamentarii nu mai sunt consideraţi funcţionari publici, nu mai răspund pentru fapte de corupţie şi pentru nicio infracţiune de serviciu. Dacă senatorii şi deputatii iau mita, pentru ei nu mai este infracţiune. Pentru alţi funcţionari publici din România, este infracţiune.

Deputatii l-au scos şi pe presedintele ţării din categoria funcţionarilor publici, cât şi pe membrii profesiilor liberale -între alţii, avocaţii şi notarii. Nici ei nu mai pot fi anchetaţi sau condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie sau orice infracţiune de serviciu din Codul penal. Reamintesc ca în toate statele democrate corupţia în sectorul public şi în sectorul privat se pedepseşte.

La conflictul de interese, USL a redus pedeapsa maximă de la 5 ani la 3 ani închisoare şi a scos miniştrii, parlamentarii, primarii, consilierii şi presedinţii consiliilor judeţene din categoria celor care pot comite infracţiunea de conflict de interese, aşa cum şi-au dorit şi Dragnea, şi Antonescu, şi Ponta şi multi alţii. USL a făcut asta decizând că nu se poate vorbi de conflict de interese în cazul emiterii, aprobării, adoptării sau semnării actelor normative sau administrative.

Revin şi spun: USL dă în această zi o "lovitură de stat" justiţiei şi anticorupţiei, hoţeşte, pe la spate, prin modificări nediscutate public şi neanunţate. USL instaurează hoţia nepedepsită. Mai este cineva curat în USL? Că astăzi nu am auzit nicio voce critică din USL!

Urmează şi alte episoade: proiectul privind graţierea colectivă si amnistia nu a fost respins de Parlament, ci numai scos de pe ordinea de zi, adică poate fi repus oricând."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369