REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Macovei vorbeşte despre decizia CEDO în privinţa casei părinţilor

Macovei vorbeşte despre decizia CEDO în privinţa casei părinţilor

Replica API 15 mai 2014 | 00:00 418

Greu de crezut, dar europarlamentarul Monica Macovei a avut de furcă cu Justiţia. Este vorba de un caz controversat, cu un imobil situat în str. Ioanid, din Bucureşti, pentru care Ana Maria Petrini s-a judecat cu părinţii acesteia, Silvia şi Vasile Gherghescu. Acţiunea a fost deschisă în 2007, de tatăl Monicăi Macovei, Vasile Gherghescu, între timp decedat şi a fost continuată de europarlamentarul român, alături de mama sa, Silvia. În urma revizuirii dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Tribunalul Bucureşti a decis ca Silvia Gherghescu să cedeze Mariei Petrini dreptul de proprietate asupra imobilului. Mama europarlamentarului a renunţatt la judecată şi la dreptul de proprietate prin declaraţie notarială, la 27 august 2013 şi, ca urmare, procesul a încetat, apartamentul revenindu-i lui Ana Maria Petrini. Numai că, CEDO a stabilit altceva, pe 4 iunie 2013, printr-o singură hotărâre definitivă, patru cazuri de încălcare a dreptului la un proces echitabil Şi a dreptului la proprietate, inclusiv cazul în care reclamant a fost Vasile Gherghescu. Cu alte cuvinte, Guvernul României a fost obligat de Curtea Europeană să plătească lui Macovei despăgubiri de 226.056,08 lei, sumă cedată de europarlamentarul român mamei sale.

Monica Macovei nu a vorbit niciodată de acest subiect, până miercuri, când a emis un comunicat în acest sens.

"Fiind campanie electorală, este reactivat un subiect inventat şi mincinos în legătură cu 'casa' părinţilor mei. Pentru cei care înţeleg să facă politică prin minciună, nici nu contează că am explicat de multe ori acest caz, că acum nu mai există nicio dispută în instanţă, că mama mea a renunţat la proces şi la apartament, altfel spus că 'subiectul' nu mai există. Aşa cum pentru ei nu contează că o decizie CEDO le-a făcut dreptate părinţilor mei, altfel spus le-a arătat că au minţit în legătură cu acest subiect. (...)Despăgubirea acordată prin decizia CEDO pentru erorile judiciare din timpul procesului este o măsură compensatorie care demonstrează, încă o dată, că celor cărora li s-a făcut o nedreptate, prin ultima decizie a ÎCCJ, au fost părinţii mei. (...)Reamintesc că o altă dovadă a faptului că nu am avut nicio legătură şi nu am intervenit niciodată şi în niciun fel în procesul privind apartamentul părinţilor mei au fost verificările făcute de CSM şi de procurori în perioada 2005-2006, care au constatat extrem de clar că eu nu am avut nimic de a face cu deciziile judecătorilor. Deşi la vremea respectivă mulţi ziarişti au avut acces atât la verificările CSM, cât şi ale procurorilor, care dovedeau neimplicarea mea, puţini au fost lăsaţi să scrie adevărul", se arată în comunicatul emis de europarlamentarul român.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369