REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Macron le cere francezilor să mai reziste încă „4 până la 6 săptămâni” înainte de relaxarea restricțiilor

Macron le cere francezilor să mai reziste încă „4 până la 6 săptămâni” înainte de relaxarea restricțiilor

Replica API 2 martie 2021 | 00:00 998

Președintele francez Emmanuel Macron le-a cerut cetățenilor „să reziste” încă „patru până la șase săptămâni” înainte de a putea relaxa anumite restricții legate de pandemia de coronavirus, transmite AFP, citată de Agerpres.

În cadrul unei discuţii despre acest subiect cu elevii într-un centru de formare pentru meserii industriale la Stains, în regiunea pariziană, Macron i-a îndemnat „ să reziste încă câteva săptămâni”, scrie AFP. „Patru până la şase săptămâni”, a adăugat el, în cursul unei vizite la un sit industrial.

În contextul în care indicii epidemiei au urcat din nou în Franţa, noi restricţii ar putea fi impuse în circa 20 de departamente plasate sub un regim de „vigilenţă sporită”.

În prezent au loc contacte între prefecţi şi aleşii locali ai acestor departamente, aflate în special în Ile-de-France şi în jurul marilor metropole. Măsuri de izolare locale în weekend, precum cele de la Nisa şi Dunkerque, ar putea fi dispuse la finalul acestor consultări.

Tototată, executivul mizează pe creșterea numărului de persoane vaccinate, în special în rândul celor mai vulnerabili şi a personalului de îngrijire, pentru a se diminua presiunea asupra spitalelor.

Prim-ministrul Jean Castex a anunţat joi că până la jumătatea lunii mai „tuturor persoanelor de peste 50 de ani li se va propune o primă injecţie” împotriva COVID-19. Iar până la sfârşitul lui martie „vor fi vaccinate două treimi dintre persoanele de peste 75 de ani”, a mai spus Castex.

Preşedintele francez urmează să aibă în această săptămână o reuniune cu membri ai guvernului pentru a pregăti introducerea unui „permis sanitar”, care nu va fi un „paşaport de vaccinare”, în vederea redeschiderii instituţiilor culturale şi a restaurantelor închise din cauza pandemiei, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica sa treaca si pastele asta si 1 mai... Sa stea lumea cat mai izolata. Si tot asa. Vine si Valu 4 apare inca o tulpina. Si de ce nu, un nou virus. O noua pandemie. Grijania.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614