REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mădălin Voicu, despre Festivalul Mamaia: "Bani pentru centura de aur la box s-au găsit..."

Mădălin Voicu, despre Festivalul Mamaia: "Bani pentru centura de aur la box s-au găsit..."

Replica API 27 august 2013 | 00:00 135

S-a rupt tradiţia: nu se mai ţine

S-a rupt tradiţia: nu se mai ţine

Agitaţie, sfori trase, încercări peste încercări, degeaba! După o tradiţie de 50 de ani, Festivalul de la Mamaia a murit! Deputatul Mădălin Voicu a declarat, pentru "Replica", faptul că nu se mai ţine anul acesta, arătându-şi indignarea profundă. Acesta consideră că lucrurile nu au fost gestionate cum trebuie, iar bani pentru alte evenimente s-au găsit. La anul se va ţine? "Şanse sunt tot timpul, depinde cum sunt gestionate", a spus Voicu.

Pentru prima oară în 50 de ani, Festivalul Mamaia nu se va mai ţine. De vină sunt fondurile, bineînţeles, care, spun oficialii, nu au existat. Încă din vara anului 2012 au existat astfel de probleme, însă, cu chiu cu vai, anul trecut s-au găsit bani în ultima clipă pentru a avea loc. Şi această vară a debutat cu aceleaşi probleme, Petrică Munteanu, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizări Evenimente din cadrul Primăriei, a menţionat încă de la bun început că se stă foarte prost la capitolul fonduri, dar că va face tot posibilul pentru a rezolva lucrurile. Nu a fost să fie, am putea spune, sau, potrivit deputatului PSD Mădălin Voicu, preşedintele juriului festivalului, lucrurile nu au fost gestionate cum trebuie. De asemenea, primarul Constanţei, Radu Mazăre, după o şedinţă a Consiliului Local, de la finele lunii iulie a.c.., a menţionat că festivalul este învechit. "Festivalul de la Mamaia, în formula în care este acum, e învechit, îmbătrânit. Se cheltuie foarte mulţi bani pentru un impact mediatic foarte mic. Cum să dau peste 1 milion de euro şi să-ţi vină 2.000 de oamneni, când cu 200.000 de euro am făcut carnaval la care au participat 50.000 de oameni? Festivalul Mamaia e în ograda Consiliului Judeţean, nu vreau să le dau sfaturi, probabil ei îl consideră o tradiţie. Noi vom avea, din 2014, propriul festival, cu muzică modernă", a spus Mazăre la acea vreme. Acum, însă, este oficial: festivalul nu se ţine! "Festivalul nu se va mai ţine. Este o mare problemă, să nu spun tragedie. Un festival de o asemenea anvergură nu poate fi abandonat. Nu putem considera acest lucru o întâmplare. Lucrurile nu au fost gestionate cum trebuie. Nu sunt bani, dar pentru centura de aur la box sau pentru gala cinematografiei s-au găsit", a declarat, pentru "Replica", Mădălin Voicu. Întrebat dacă la anul sunt şanse ca festivalul să revină pe litoral, acesta a menţionat: "Şanse sunt tot timpul. Dar dacă faci lobby din iunie pentru august, s-au dus şansele. Dacă începi din februarie, poate că altfel stau lucrurile. Nu despre asta este vorba". Cât despre opinia edilului de la malul mării, cum că evenimentul ar fi unul învechit, deputatul a răspuns: "Am rezolvat problema cu Radu Mazăre. El nu are experienţă în acest domeniu. Festivalul acesta este o tradiţie, de genul celui de la Sanremo. Dar dacă se vrea zbenguială şi bâţâială, kitsch-uri- într-un cuvânt, asta este", a conchis Voicu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218