REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Madam Stăiculescu a făcut Dreptul la facultatea unde era decan

Madam Stăiculescu a făcut Dreptul la facultatea unde era decan

Replica API 7 aprilie 2012 | 00:00 483

Îşi dădea singură note de trecere

Îşi dădea singură note de trecere

Atunci când nu se prezintă în faţa lumii cu bluze transparente, "deocheate" pentru vârsta ei, decanul Facultăţii de Drept de la Ovidius, Ana Rodica Stăiculescu, predă, pe hârtie, zeci de cursuri. Încasează, fireşte, pe măsura prestaţiilor pe care, fizic vorbind, nu are cum să le onoreze, adică sute de milioane de lei. Cazul ei este însă unul aparte, unic în România. Spunem asta pentru că a reuşit performanţa de a fi studentă la facultatea pe care o conduce. Nu este o glumă, ne dau asigurări colegii acesteia din cadrul Universităţii Ovidius.

Conform colegilor de la Ovidius, pentru a înlătura orice ameninţare la scaunul de decan al unei facultăţi de drept, în anii 2000 decana Stăiculescu s-a hotărât să devină jurist. Astfel, s-a înmatriculat la facultatea pe care o conducea şi, cu un tupeu inimaginabil, a început să-şi pună şi note. "A fost o situaţie jenantă şi totodată tolerată de restul profesorilor, întrucât s-a împământenit credinţa că este o persoană pe care nimeni nu o poate înlătura, oricâte ilegalităţi ar comite la nivelul facultăţii", spun surse din cadrul universităţii. Mai departe, juristul în devenire - Stăiculescu, şi-a adus şi fiul la aceeaşi facultate, asigurându-i o poziţie privilegiată în rândul studenţilor când mămica îl examina. Conflictul de interese între decanul Stăiculescu şi fiul ei a devenit mai evident atunci când acesta, după absolvirea facultăţii a devenit preparator universitar, la "SRL-ul lui mami", fiind în continuare avantajat, mai arată cadre didactice universitare. Tot acestea acuză că Stăiculescu a fost, de când a devenit decan, "alergică la munca didactică, însă puncta întotdeauna la cursurile festive, potrivit principiului "mai bine mai târziu decât niciodată". Programul "after school" care începea cu ceaiul de la ora 5, a adus-o pe aceasta în scurt timp în "topul" managerilor fără rezultate din universitate, foarte apreciaţi, însă, de fostul rector Ciupină", spun profesorii. Cu alte cuvinte, un soi de situaţie după principiul... "operaţie reuşită, pacientul mort în Categoria D".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218