REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MAE: Acord româno-ungar privind deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri

MAE: Acord româno-ungar privind deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 839

Bogdan Aurescu, Peter Szijjarto

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, miercuri, la telefon cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, context în care a fost obţinut acordul Guvernului de la Budapesta pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de o parte şi de alta a frontierei româno-ungare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, detaliile privind implementarea acestei decizii urmează să fie stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din cele două ţări, prin poliţiile de frontieră, care vor conveni punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanţa de la frontiera de stat, de o parte şi de alta a acesteia, în care această înţelegere va fi aplicabilă şi momentul de la care măsura devine efectivă, scrie Agerpres.

MAE aminteşte că, în contextul măsurilor restrictive decise de autorităţile ungare, începând cu data de 17 martie, ora 00,00, privind interzicerea accesului cetăţenilor străini în Ungaria, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut convorbiri succesive cu omologul său ungar, solicitând inclusiv identificarea unei soluţii pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri cetăţeni români, astfel încât aceştia să îşi poată continua activitatea.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un demers oficial, prin Ambasada României la Budapesta, vineri, solicitând autorităţilor ungare şi identificarea unei soluţii pentru lucrătorii transfrontalieri, subliniind că aceştia se află în prezent în imposibilitatea continuării activităţii şi riscând să îşi piardă locurile de muncă. Această temă a fost ridicată de ministrul român de Externe şi în cadrul reuniunii prin videoconferinţă a Consiliului Afaceri Externe de luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614