REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MAE anunţă repatrierea a 125 de români aflaţi pe vase de croazieră

MAE anunţă repatrierea a 125 de români aflaţi pe vase de croazieră

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 1119

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 125 de cetăţeni români aflaţi în străinătate pe vase de croazieră.

Într-un comunicat, MAE informează că, în cursul serii de sâmbătă, au revenit în ţară 45 cetăţeni români şi un cetăţean al Regatului Thailandei, membru de familie al unui cetăţean român.

Cetăţenii lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră aflate în rada portului Manila, Filipine.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Manila şi Belgrad, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă compania angajatoare, cât şi pe lângă autorităţile filipineze şi sârbe pentru a permite debarcarea şi tranzitul cetăţenilor români în vederea repatrierii, precizează MAE.

Cetăţenii români au revenit în ţară cu două zboruri charter contractate de către companie, pe ruta Manila-Belgrad, Belgrad-Bucureşti.

Cu aceleaşi curse a fost facilitată repatrierea şi a 20 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care şi-au continuat deplasarea de la Bucureşti către destinaţie.

MAE mai informează că, în dimineaţa zilei de duminică, au revenit în ţară alţi 80 de cetăţeni români, personal navigant pe vase de croazieră aflate în Puerto Vallarta, Statele Unite Mexicane.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles, Ambasadei României la Washington, Ambasadei României la Ciudad de Mexico şi al Ambasadei României la Belgrad, a efectuat demersuri constante pe lângă autorităţile americane, mexicane şi sârbe în vederea facilitării demersurilor de debarcare, tranzit şi repatriere, menţionează sursa citată.

Cetăţenii români au revenit în ţară prin intermediul a două zboruri charter contractate de către compania angajatoare, pe ruta Puerto Vallarta-Belgrad, Belgrad-Bucureşti.

Cu aceste curse a fost facilitată şi repatrierea a 11 cetăţeni ai Republicii Moldova, care şi-au continuat deplasarea de la Bucureşti către destinaţie, iar patru cetăţeni străini rezidenţi au revenit în România - doi cetăţeni mexicani, un cetăţean indian şi un cetăţean britanic.

Este o continuare a demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de protecţie sanitară şi de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, precizează MAE, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scrie clar in articol de doua zboruri charter contractate de catre companie. Stai linistit, nu ti-a furat nimeni saracia.
3
0
Stai linistit ma saracie pt.ca raportat la cati bani au adus in tara si cat cheltuie statul cu diasporezi,marinari sau mercenari din armata nu iese in pierdere si iti ia tie bani,da militarilor si voi sunteti tot ca diasporezi pentru ca nici macar unu singur dintre voi nu este in"teatrele de actiune"impotriva voitei lui toti sunteti la un razboi care nu este al tari voastre pentru bani,sunteti exact la fel ca si mercenari din evul mediu.
3
1
vrei sa spui ca MAE a taxat fiecare din cei 100 de diasporezi? fabulezi si asteptam cu interes dovezi! statul roman a repatriat pe cheltuiala noastra pe cei 100 si nu va percepe nimic bossule. si nu nu este normal ca tu care nu ai platit taxe aici, ai si ras de cei care stateau aici cat timp faceai banu gros, si sa vrei sa fii repatriat. repatriaza te singur. si nu imi baga de banii adusi cu care ti ai luat casa cu mesteri platiti la negru puteai alege orice alta tara in care sa platesti tva. cand o duci pe matracuca ta la turci si le platesti tva ai cv pretentii de la statul turc?
0
3
Nimeni nu e adus pe gratis. Stai linistit, toti care au venit au fost taxati la pret de business class. Dar tu esti doar un dobitoc invidios caruia ii ghiortaie matele de foame, n-ai de unde sa stii. La alegeri stii ce ai de facut, ii votezi pe aia care-ti dau ajutor social si te cazeaza in Henri Coanda moka.
2
0
Uite asa prostii care muncesc in tara, platim taxe si impozite sa aducem pe banii nostri in tara pe toti diasporezii astia pe care ii intereseaza doar de burta si matul lor. Avia astept alegerile de data asta!!!!
3
4
pai da'...adu'i acasa pe aia'..noi astia care stam pe navele gen tankuri petroliere,bulk-uri,port-containiere...pula,va doare in scula de noi.Ala de pe "pasagere" e mai special..eu am 11 luni de cand nu am atins pamant,si nici o sansa luna Iunie,face-ti doar chartere in Europa,dar pt zone ca India,Africa de Sud,Mexic,Brazilia,China...E.A.U...?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218