REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MAE anunţă repatrierea a 277 de români din Franţa şi Marea Britanie

MAE anunţă repatrierea a 277 de români din Franţa şi Marea Britanie

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 1040

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români aflaţi în Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Într-un comunicat, MAE informează că, în seara zilei de sâmbătă, a fost facilitată revenirea în ţară a 140 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze şi a 137 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne, scrie Agerpres.

Este o continuare a demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, precizează MAE.

Conform sursei citate, printre cetăţenii români repatriaţi din Republica Franceză se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turişti aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi medici rezidenţi care şi-au desfăşurat stagiul în acest stat.

Cetăţenii români repatriaţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt studenţi, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităţilor britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier şi Southampton şi autorităţile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a patru cetăţeni străini rezidenţi: doi cetăţeni francezi, un cetăţean canadian, membru de familie al unui cetăţean român, şi un cetăţean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Paris-Bucureşti şi Bucureşti-Londra-Bucureşti, precizează sursa citată.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta Bucureşti - Paris a fost facilitată revenirea pentru 76 de cetăţeni francezi care se aflau pe teritoriul României".

MAE reînnoieşte apelul privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati ajuns sa adunati toti ciorditorii si sa i aduce ti inapoi ...hai siktir cu politika matii ....pt niste voturi va ardeti in dos
0
0
Ba Mae,platiti in plm dein banii vostri,Nu ai mei,toti rapanosii care se freaca pe afara si nu dau Un leu la buget.Boschetari pesedei din toate tarile,muriti-va!
3
0
Uite unde se duc banii din taxe si impozite. Cans au plecat au intrebat pe cineva? De ce acum trebuie sa cheltuim banii sa aducem toti neghiobii in tara?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367