REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

MAE - Atenţionare de călătorie: Bulgaria - cod galben de vânt şi ninsoare

MAE - Atenţionare de călătorie: Bulgaria - cod galben de vânt şi ninsoare

Replica API 22 februarie 2019 | 00:00 255

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, începând cu ziua de vineri mai multe regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de ninsoare, însoţite de condiţii de formare a poleiului.

În acest sens, arată un comunicat al MAE, transmis AGERPRES, au fost emise următoarele coduri de atenţionare meteorologică:

Pentru vineri - cod galben de vânt în regiunile Pleven, Lovech, Gabrovo, Velico Târnovo, Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Varna, Sumen, Târgovişte, Stara Zagora, Sliven, Burgas, Haskovo, Iambol;

Pentru sâmbătă - cod galben de ninsoare cu strat de 10 - 15 centimetri, formare de polei, combinate cu vânt puternic (în special în regiunile muntoase), pe întreg teritoriul ţării.

MAE le recomandă şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată, şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/ semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol puternic.

Totodată, ministerul român menţionează că informaţii actualizate despre starea vremii pot fi obţinute de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind starea drumurilor republicane/ publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul român al Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369