REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MAE - Bogdan Aurescu: Pandemia a întrerupt numeroase procese, dar în mod cert a accelerat digitalizarea

MAE - Bogdan Aurescu: Pandemia a întrerupt numeroase procese, dar în mod cert a accelerat digitalizarea

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1016

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, la o videoconferinţă internaţională, că pandemia a întrerupt numeroase procese, "dar în mod cert a accelerat digitalizarea".

Bogdan Aurescu

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Aurescu a participat la Conferinţa internaţională dedicată răspunsului digital la pandemia COVID-19, alături de omologii săi din 60 de state, scrie Agerpres.

Reuniunea a fost iniţiată de Estonia şi Singapore, ţări cu experienţă recunoscută în domeniul e-guvernării, cu scopul de a dezbate perspectivele concrete de reducere a decalajelor digitale şi de consolidare a coeziunii globale în contextul pandemiei, prin utilizarea unor soluţii inovatoare şi flexibile. Discuţiile au vizat rolul tehnologiei digitale în stimularea redresării economice şi depăşirea fracturilor sociale, atât în plan naţional, cât şi în plan european şi global, prin găsirea de soluţii multilaterale.

Ministrul Aurescu a accentuat importanţa digitalizării pentru depăşirea cât mai eficientă şi rapidă a situaţiilor de criză, precum şi necesitatea de dezvoltare a serviciilor digitale în administraţia publică şi, în paralel, a competenţelor în tehnologia informaţiei ale cetăţenilor şi obiectivele specifice ale României în domeniu.

"Pandemia a întrerupt numeroase procese, dar în mod cert a accelerat digitalizarea, care este o prioritate pentru UE, inclusiv pentru Guvernul României. Acesta este motivul pentru care România este un membru activ inclusiv în cadrul unor platforme regionale precum Iniţiativa celor Trei Mări, care promovează reducerea decalajului de conectivitate, inclusiv cel digital. (...). Transformarea digitală a României urmăreşte debirocratizarea, consolidarea rezilienţei noastre şi creşterea atractivităţii pentru investitorii străini. De asemenea, cetăţenii vor fi, astfel, mai satisfăcuţi de serviciile publice, ceea ce va contribui la consolidarea contractului social pe care se întemeiază democraţia", a subliniat în cadrul conferinţei Bogdan Aurescu.

În cadrul conferinţei a fost lansată o declaraţie globală privind răspunsul digital la pandemia de COVID-19, la care s-a alăturat şi România.

Aceasta prevede consolidarea rapidă a capabilităţilor digitale din sistemele de sănătate, asigurarea unui spaţiu digital mai sigur, construirea unor sisteme moderne de e-guvernare, furnizarea unor posibilităţi de conectare la costuri rezonabile în orice zonă de pe glob, protejarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, libertatea internetului, stimularea comerţului online, îmbunătăţirea competenţelor şi nivelului de alfabetizare digitale, precum şi reorientarea resurselor financiare pentru sprijinirea transformării digitale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920