REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MAE consideră „complet inacceptabile“ declaraţiile premierului moldovean la adresa României

MAE consideră „complet inacceptabile“ declaraţiile premierului moldovean la adresa României

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1878

Ministerul Afacerilor Externe a calificat drept "complet inacceptabile" declaraţiile la adresa României postate de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, vineri, pe o platformă de socializare.

Bogdan Aurescu

"Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora", se arată într-un comunicat de presă al MAE, scrie Agerpres.

Potrivit MAE, declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt "cu atât mai inadecvate" cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE susţine că aceste declaraţii denotă "o profundă lipsă de respect" la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

"MAE român evidenţiază că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligaţie pentru Republica Moldova, ci şi garanţia prosperităţii pentru cetăţenii săi. Bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declaraţii publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcţia construirii unui stat de drept solid şi cu instituţii democratice. Aşa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi şi în viitor un pilon de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova", se subliniază în comunicat.

MAE informează că aceste aspecte au fost aduse, vineri după-masă, la cunoştinţa ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, care a fost convocat din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sediul ministerului de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

De asemenea, ministrul Aurescu a avut o discuţie telefonică pe aceeaşi temă cu omologul său de la Chişinău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand iti pui singur o eticheta , nu poti pretinde ca altii sa te trateze altfel. Un fost ministru al invatamantului isi arata regretul si frustrarea ca a fost nevoit sa destituie un inspector scolar , cu merite deosebite, dar acuzat de luare de mita si sa puna in loc, un om fara valoare, dar care dadea bine.Dupa 2 ani, fostul inspector scolar a fost gasit nevinovat si s a pierdut in anonimat, noul inspector a tot avansat insa in demnitati publice spre varf. Dar cui ii pasa?
2
1
ORICARE ALTA NATIE ARE MAI MULTA ONOARE
1
2
Mai dati-le bani si ajutoare boilor ca apoi sa se c..e in capul vostru. Vai de capul vostru de guvernanti.
8
1
E futere de mama, dar se pare ca romanasii nu vor intelege niciodata ca aia de dincolo sunt de fapt rusi, nu moldoveni. Mai vine si cate un Base sa manance rahat cu unirea.
16
1
Sunt complet nerecunoscatori Romania i a ajutat mereu .Ba mai mult dupa ce a plecat echipajul medical si convoiul de produse medicale un istet a declarat ca medicii romani se duc sa invete de la moldoveni ca ei sunt experti in toate Cunosc si eu moldoveni ,unii se cred super destepti si superiori multora
13
1
Romania este ce mai corupta tara din UE , si ce ...nu este asa ? Omul a spus un adevar !
12
6
Au dreptate
9
6
Felicitari premierului moldovean! In sfarsit cineva ii pune la punct pe hastagisti si pe stapanii lor! La noi nu exista astfel de polticieni. Daca ar exista, m as duce la vot
8
13
Romania, guvernul,parlamentul si Presedentia a gresit cand a decis sa ajute cacatul asta de rep moldova. Banii au fost irositi aiurea pe niste nesimtiti. Mai bine dadeau foc banilor decat sa ajute niste neamuri proaste ca cei din r moldova. La cat sunt de nesimtiti si de spalati pe creier, orice efort de civilizare a cretinilor astia, mai bine arun i totul la gunoi sau dai de mancare animalelor. Si sa le retraga cetatenia romana la mogaldani, sa o ia in bot cu plimbarilor. Sa-i plimbe Dodoneata prin ograda pizdii masii, de comunist ordinar ce e...
16
9
Dimpotriva.Eu le consider acceptabile si realiste.Pe deasupra omul are si 4 coaie,pardon, ca sa spuna cum stau lucrurile unor viermi.
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614