REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MAE: Demers al României la NATO, ca urmare a atacului asupra vasului ''Mercer Street''

MAE: Demers al României la NATO, ca urmare a atacului asupra vasului ''Mercer Street''

Replica API 5 august 2021 | 00:00 842

România, Regatul Unit şi SUA au reiterat "caracterul deliberat" al atacului asupra vasului "Mercer Street", atribuit, pe baza informaţiilor disponibile, Republicii Islamice Iran şi au atras atenţia că acest incident reprezintă "o încălcare clară a dreptului internaţional".

Misiunile permanente ale României, respectiv UK la NATO, împreună cu misiunea permanentă a Statelor Unite ale Americii, au realizat, miercuri, un demers comun la nivelul Alianţei, în acest caz.

Astfel, celelalte state aliate au fost informate în mod formal despre atacul asupra vasului "Mercer Street", în urma căruia au fost ucişi un cetăţean român şi un cetăţean britanic, precum şi despre evoluţiile relevante în legătură cu acest incident.

Totodată, cele trei state şi-au exprimat îngrijorarea că astfel de atacuri "reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale, libertatea de navigaţie fiind garantată de dreptul internaţional", arată un comunicat MAE, scrie Agerpres.

Consulatul General al României din Dubai, Emiratele Arabe Unite, se află în continuare în contact cu autorităţile locale, cu misiunile partenerilor României şi cu compania care administrează nava "Mercer Street", acordând asistenţă consulară la faţa locului şi întreg sprijinul în procesul în curs de repatriere a cetăţeanului român decedat.

* Marţi, Uniunea Europeană şi NATO au condamnat atacul comis joi asupra petrolierului "Mercer Street" în Marea Arabiei, pe care Statele Unite, Israelul şi Regatul Unit l-au atribuit Iranului, dar Comisia Europeană a cerut ''evitarea oricărei acţiuni dăunătoare pentru pacea şi stabilitatea în regiune'', a transmis AFP.

Petrolierul "Mercer Street", în proprietate japoneză şi operat sub pavilion liberian de compania Zodiac Maritime, care aparţine miliardarului israelian Eyal Ofer, a fost joi ţinta unui atac în timp ce naviga fără încărcătură în Marea Arabiei, în largul coastelor Omanului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuia ca sa-l scufunde
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920