REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MAE reacţionează la arborarea steagului secuiesc pe clădirea Parlamentului Ungariei

MAE reacţionează la arborarea steagului secuiesc pe clădirea Parlamentului Ungariei

Replica API 16 februarie 2013 | 00:00 177

Ministerul Afacerilor Externe ia notă cu "profund regret" de faptul că "autorităţile ungare continuă gesturile simbolice de natură să provoace opinia publică românească", se arată într-un comunicat al MAE remis Mediafax. MAE român susţine că "această conduită contravine celor convenite în cadrul discuţiilor recente dintre cei doi miniştri ai afacerilor externe ai României şi respectiv, Ungariei".

"De altfel, într-o scrisoare transmisă în cursul zilei de azi, 15 februarie 2013, ministrului afacerilor externe român, de către omologul său ungar, Janos Martonyi, acesta a reconfirmat faptul că implicarea comună a celor doi miniştri a avut un efect liniştitor în privinţa tensiunilor create", precizează sursa citată.

În acest context, Guvernul României va continua să acţioneze cu aceeaşi consecvenţă pe linia promovării Parteneriatului Strategic bilateral şi aşteaptă ca şi partea ungară să acţioneze în acelaşi spirit, se mai arată în comunicat. MAE mai precizează că Guvernul României va aplica, în continuare, cu stricteţe, legislaţia naţională pe întreg teritoriul României, inclusiv în ceea ce priveşte utilizarea publică a însemnelor.

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca "simbol al solidarităţii naţionale", informează MTI.

Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a iniţiat ceremonia de arborare a drapelului cu ocazia sesiunii plenare a deputaţilor de etnie maghiară din Bazinul Carpatic.

Vicepremierul Zsolt Semjen a declarat că folosirea simbolurilor etnice ale oricărei comunităţi constituie un drept fundamental al omului, mulţumind tuturor oraşelor ungare care au arborat steagul secuiesc.

Referindu-se la recenta dispută dintre Ungaria şi România privind arborarea drapelului secuiesc, Semjen a subliniat că Budapesta "nu a dorit amplificarea tensiunilor cu România".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614