REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MAE respinge categoric alegaţiile şi ameninţările formulate de Rusia. Sunt total neadecvate

MAE respinge categoric alegaţiile şi ameninţările formulate de Rusia. Sunt total neadecvate

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1369

Ministerul Afacerilor Externe respinge categoric alegaţiile şi ameninţările formulate de partea rusă, prin purtătorul de cuvânt al MAE rus, inclusiv referirile la pretinsa rusofobie, pe care le consideră total neadecvate în raport cu spiritul cooperării internaţionale şi al dezvoltării paşnice a relaţiilor internaţionale, se arată într-un comunicat, scrie Agerpres.

"MAE reiterează că procesul aliat de consolidare a securităţii în regiunea Mării Negre este parte a răspunsului legitim şi conform dreptului internaţional la intensificarea provocărilor la adresa securităţii euroatlantice după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea şi aprofundarea de către Federaţia Rusă a eforturilor de militarizare a bazinului Mării Negre. În repetate rânduri, atât NATO, cât şi aliaţii au evidenţiat clar că măsurile adoptate în acest scop sunt pur defensive şi conforme cu angajamentele internaţionale, pe care Alianţa Nord-Atlantică le respectă strict. În acelaşi timp, Actul Fondator NATO - Rusia, invocat de partea rusă, se referă în Capitolul I, intitulat Principii, la respectul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a tuturor statelor, precum şi la dreptul acestora de a alege mijloacele în vederea asigurării propriei securităţi", subliniază MAE.

Precizările Ministerului român de Externe vin în contextul declaraţiilor purtătorului de cuvânt al MAE rus privind intenţia de consolidare a prezenţei militare americane şi NATO pe teritoriul României.

Joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat planurile SUA privind desfăşurarea în România a unei părţi din unităţile militare americane retrase din Germania - aşa cum au declarat recent reprezentanţi de rang înalt ai armatei Statelor Unite - şi a denunţat faptul că aceste planuri, la fel ca decizia Pentagonului de a-şi spori prezenţa militară în Polonia şi în ţările baltice, se înscriu în strategia NATO de creare a unui ''arc de tensiune'' la graniţele de vest ale Federaţiei Ruse, potrivit unei sinteze a briefingului postat pe site-ul MAE rus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o relatie de prietenie cu vecinii ,schimburi economice,nu este decat in avantajul Romaniei.Sa provoci si sa ataci un vecin ,iar apoi sa te inarmezi ca prostul nu face decat afacerea strainilor.In momentul cand americanii vor pleca de la macelarie,aceeasi indivizi ce injura Rusia pe aici vor fi primii ce vor scrie scrisori de adeziune poporului rus.Politica romanesca a fost o curva,istoria o demonstreaza,iar de invatat nu au invatat nimic.Poporul roman plateste factura
0
0
Raule, cand ai amenintarea unui colos care este vecin cu tine, deasupra capului, cand acesta te-a agresat in mod constant, nu poti sa-l iubesti, chiar daca este contrar preceptelor crestine! Si cand iti va veni bine, te vei aliua cu dusmanul lui, pentru a-l pune la pamant. Toate imperiile care s-au perindat de-a lungul timpului, au disparut. Va disparea si acesta. Punct!
3
0
Se confunda in mod gaunos regimurile politice si oamenii care le sustin,cu popoarele nevoite sa suporte acei dilimandrosi. Nu poti sa urasti poporul rus,roman,american,libian. Poti doar sa fii critic fata de cum niste cacati cu ochi isi trateaza popoarele. Da,sunt si dobitoci incurabili care cred ca rusii sunt rai,insa ei fiind romani se simt jigniti cand alti dobitoci ne confunda cu interlopii care fac nasoale afara sau cu politicienii de cacat. Popoarele vor sa traisca la fel,adica bine,liderii sunt diferiti,ei sunt gunoaiele care se cearta si pun popoarele in tabere adverse.
5
1
sunt tari in care sa nu ai incredere !am fost o tara independenta, bogata si respectata cu oameni cinstiti si muncitori, am ajuns sclavii celor bogati si puternici!
4
1
Profesorul roman inchis in china.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920