REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Măgarii furaţi de pe raza judeţului Constanţa au ajuns în farfurii pe post de carne de vacă

Măgarii furaţi de pe raza judeţului Constanţa au ajuns în farfurii pe post de carne de vacă

Replica API 22 februarie 2013 | 00:00 719

Suntem mai tari ca englezii:

Suntem mai tari ca englezii:

Situaţie inedită în localitatea contănţeană Valu lui Traian. Ca desprinsă din isteria ce a cuprins ţara, legată de comercializarea cărnii de cal sub alte denumiri, iată că fenomenul a ajuns şi la Constanţa însă cu ceva date schimbate. La Valu lui Traian, localnicii au consumat, mai multe zile, carne de măgar crezând că este de vită. Conform unor poliţişti, şi în localitatea Cerchezu există oameni care au fost clienţi ai comercianţilor de carne de măgar, aşa că cercetările continuă.

Locuitorii din Valu lui Traian au cumpărat carnea de la trei indivizi, cunoscuţi în respectiva localitate ca vânzători ambulanţi, de la care obişnuiau să achiziţioneze în mod regulat astfel de produse, încântaţi fiind de preţ, adică 13 lei pe kilogram. Însă, "jocul" hoţomanilor avea să se termine, întrucât ultima lovitură i-a dat de gol. Aceştia, Constantin Ciobotaru, de 26 de ani, Luca Dănuţ, de 28 de ani şi Constantin Cojocaru, de 37 de ani, din Movila Verde, au furat nişte pui de măgar, în vârstă de aproximativ 7 - 8 luni, din cadrul unei ferme, situată între Chirnogeni şi Cerchezu, aparţinându-i numitului Ionuţ Marcu. Poliţiştii au intrat pe fir, iar cum carnea comercializată în Valu lui Traian a fost controlată de un medic veterinar, acesta declarând că nu sunt urme de vită, acolo ci doar de... măgar, oamenii legii i-au depistat numaidecât pe cei trei şarlatani, recuperând de la lume peste 15 de kilograme de carne. Mai mult decât atât, se pare că indivizii au avut grijă de orice aspect, pentru a mulţumi şi cel mai pretenţios client. Este vorba despre carne, care se putea găsi chiar şi tocată. Însă, surpriza abia acum avea să apară, descoperindu-se faptul că hoţii sunt "cunoştinţe" mai vechi ale poliţiştilor, întrucât cu asta se ocupă: furau animale. De această dată, hoţomanii se jură că nu este adevărat, că nu au furat nimic, măgăruşii fiind chipurile găsiţi pe câmp, abandonaţi. În plus, aceştia au mai spus că Dumitru Ciocan, zis Bebe, de 63 de ani, tot din Movila Verde, i-ar fi pus să omoare măgarii întrucât îi păşteau culturile. Poliţiştii îi cercetează în stare de libertate, după care dosarul va fi înaintat organelor abilitate, cu propunerile corespunzătoare.

Ce spune Poliţia

La data de 20.02.2013, orele 11.30, poliţiştii Secţiei 9 Rurale Topraisar au fost sesizaţi de către un localnic, cu privire la faptul că în la data de 19.02.2013 persoane necunoscute au sustras din ferma sa situată pe islazul comunal dintre localităţile Chirnogeni şi Cerchezu 2 măgari, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 800 lei. Poliţiştii din Chirnogeni au demarat cu operativitate cercetările, identificând 3 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, toţi din localitatea Movila-Verde, judeţ Constanţa, stabilind că la data de 19.02.2013 aceştia au sustras animalele şi le-au sacrificat în apropierea fermei părţii vătămate, iar la data de 20.02.2013, au vândut carnea rezultată unor persoane din comuna Valu lui Traian, drept carne de vită cu 13 lei/kg. Cu ocazia cercetărilor, s-au recuperat aproximativ 15 kg de carne, aceasta fiind trimisă Laboratorului Sanitar-Veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Constanţa pentru analiză, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218