REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Magistrala de apă care alimentează Năvodariul, spartă din nou. RAJA face plângere penală

Magistrala de apă care alimentează Năvodariul, spartă din nou. RAJA face plângere penală

Replica API 16 iulie 2012 | 00:00 173

Astaldi a comis-o din nou!

Astaldi a comis-o din nou!

Principala magistrală de apă care alimentează oraşul Năvodari a fost din nou avariată. Potrivit reprezentanţilor RAJA, este pentru a 4-a oară când conducta respectivă este spartă. "Utilajele care lucrează pentru autostradă, pe tronsonul Medgida - Constanţa - centura de ocolire a Constanţei, exercită o presiune mare şi vibraţii asupra conductelor. De această dată vorbim despre îmbinarea a două conducte ale căror garnitură a cedat. Vom înlocui conducta din azbo-ciment cu una din oţel. Lucrarea va dura în jur de 8 ore. Cei care sunt afectaţi în acest moment sunt locuitorii din Năvodari care lociuesc la etajele superioare ale blocurilor, dar nu toţi, asta pentru că am anticipat că se va ma întâmpla o astfel de avarie şi am făcur o alimentare de rezervă pentru oraşul Năvodari", ne-au declarat reprezentanţii RAJA SA, în cursul zilei de sâmbătă. Tot aceştia susţin că prejudiciul creeat se ridică la circa 200.000 lei, motiv pentru care vor da în judecată firma Astaldi, responsabilă pentru această avarie. "Vom depune o plângere penală", au mai spus reprezentanţii RAJA.

Iată comunicatul RAJA, cu privire la a 4-a avarie în acelaşi loc:

"În noaptea de vineri spre sâmbătă (13 spre 14 iulie), în urma trepidaţiilor din zona nodului rutier de la Ovidiu, provocate de utilajele grele care execută lucrarea pentru autostradă, conducta de 1.000 mm, s-a deplasat şi în urma acestei mişcării, una din legături a cedat. Este pentru a patra oară când conducta este avariată în urma lucrărilor efectuate de contructorul centurii din zona nodului rutier de la Ovidiu. Imediat la faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare. Pentru intervenţie, SC RAJA SA Constanţa a fost nevoită să întrerupă pomparea pe această conductă magistrală şi s-au făcut manevrele de trecere pe conducta nouă de 600 mm, instalată de SC RAJA SA în ultima lună cu eforturi mari financiare, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, în urma cărora tot oraşul Năvodari să rămână fără apă. La faţa locului au fost trimise mai multe echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare, care au lucrat aproape 24 de ore fără întrerupere pentru remedierea avariei. Noaptea trecută, în jurul orei 24,00 s-a reuşit finalizarea lucrării de reparaţie, s-au executat manevrele necesare şi s-a reluat pomparea pe conducta cu diametrul de 1.000 mm. Fiind o conductă magistrală, cu o lungime de peste 20 km, pentru umplerea şi intrarea ei sub presiune este nevoie de o perioadă de cel puţin 9 ore", au transmis, ieri, reprezentanţii RAJa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218