REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Magnatul Comănescu sapă din nou după petrol în Marea Neagră

Magnatul Comănescu sapă din nou după petrol în Marea Neagră

Replica API 31 decembrie 2012 | 00:00 392

Grup Servicii Petroliere a prins un nou contract de foraj submarin cu Petrom şi a finalizat un altul cu Sterling Resources. Ambele, în Marea Neagră.Grup Servicii Petroliere, companie deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a câştigat de la Petrom un contract de foraj submarin în platforma continentală a Mării Negre. Platforma GSP Jupiter, care va efectua lucrările, a mai fost sub contract cu Petrom, tot în Marea Neagră, pentru explorări submarine în vederea găsirii eventualelor resurse de petrol şi gaze. Jupiter va fi permanent asistată de vasele King, Alcor şi Orion care aparţin tot Grup Servicii Petroliere. O altă platformă a companiei, GSP MODU tocmai a încheiat un contract de foraj submarin în Marea Neagră pentru clientul Sterling Resources. MODU a fost angajată în 28 septembrie să sape în puţurile Ioana şi Eugenia la o adâncime de 91 respectiv 55 de metri adâncime. Cele două puţuri petroliere fac parte din blocurile Midia şi Pelican concesionate de canadienii de la Sterling Resources. În ultimii ani, GSP a lucrat pentru giganţi mondiali din domeniul exploatării de hidrocarburi precum Gazprom, Pemex, E.ON, BASF şi TPAO(Compania Naţională de Petrol şi Gaze a Turciei). Compania oferă servicii specializate pe mare pentru companiile de petrol şi gaze prin intermediul platformelor şi vaselor proprii. În acest moment navele şi platformele GSP lucrează în Manea Neagră, Marea Nordului şi Golful Mexic.

Gabriel Comănescu este unul dintre ei mai bogaţi români. Potrivit Capital, omul de afaceri are o avere de circa 600 de milioane de euro.

Sursa:Economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108