REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Magnatul franco-israelian Beny Steinmetz condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Elveţia

Magnatul franco-israelian Beny Steinmetz condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Elveţia

Replica API 25 ianuarie 2021 | 00:00 1020

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie în România, în contumacie, la cinci ani de închisoare într-un dosar de restituiri ilegale ("Ferma Băneasa", n.red.), a fost condamnat vineri de un tribunal elveţian la cinci ani de închisoare cu executare, după ce fost găsit vinovat că a mituit o serie de funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea, transmit Reuters şi AFP, citată de Agerpres.

Beny Steinmetz

În plus, Steinmetz va trebui să plătească o amendă de 50 de milioane de franci elveţieni. Steinmetz poate face recurs la verdictul tribunalului.

Decizia vine la finalul unui proces de două săptâmâni, în care Steinmetz şi doi colaboratori de-ai săi au fost acuzaţi de către un procuror din Geneva de dare şi luare de mită în valoare totală de circa 10 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) care ar fi ajuns, prin conturi elveţiene, la o serie de înalţi responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) drepturi miniere în sud-estul acestei ţări sărace din Africa de Vest, dar bogată în resurse naturale.

"Concesiunile au fost obţinute prin corupţie iar Steinmetz a colaborat cu alte persoane pentru a le obţine", a declarat preşedintele tribunalului corecţional din Geneva, Alexandra Banna.

În România, în dosarul "Ferma Băneasa", oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare. Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in parnaie la rahova ??? Au uitat muistii de judecatori sa-l dea in urmarire internationala cum au facut cu strutzul jidan de constanta ???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614