REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Magnatul franco-israelian Beny Steinmetz va fi judecat la Geneva pentru corupţie

Magnatul franco-israelian Beny Steinmetz va fi judecat la Geneva pentru corupţie

Replica API 9 ianuarie 2021 | 00:00 1340

Miliardarul franco-israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie în România, în contumacie, la cinci ani de închisoare într-un dosar de restituiri ilegale ("Ferma Băneasa", n.red.), va fi judecat de luni în Elveţia într-o afacere de corupţie legată de licenţe de minerit în Guineea, în timpul preşedinţiei lui Lansana Conte, relatează vineri AFP, citată de Agerpres.

Procesul de la Geneva, care vine după o îndelungată anchetă internaţională, se concentrează pe o presupusă mită în sumă totală de circa 10 milioane de dolari care ar fi ajuns, prin conturi elveţiene, la o serie de înalţi responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului BSGR al lui Steinmetz drepturi miniere în sud-estul acestei ţări sărace din Africa de vest, dar bogată în resurse naturale.

Steinmetz (64 de ani) va fi prezent la procesul din Elveţia, care urmează să dureze două săptămâni şi la care va pleda "nevinovat", a asigurat avocatul miliardarului, Marc Bonnant.

Un cetăţean francez, Frederic Cilins, a fost condamnat în 2014 la închisoare în SUA în acelaşi dosar.

"Este un proces extrem de aşteptat în Elveţia, dar şi în alte ţări ca Guineea, Israel, Marea Britanie şi SUA, fiind vorba de o afacere care mobilizează de şapte ani poliţişti, detectivi particulari şi avocaţi", a remarcat purtătoarea de cuvânt a ONG-ului elveţian Public Eye, Geraldine Viret.

În plus, a subliniat aceasta, "se întâmplă foarte rar în Elveţia ca marile afaceri de corupţie internaţionale să ajungă la proces. Foarte frecvent, societăţile urmărite încheie un acord cu statul", a spus Viret.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nime le faceau nemtii in anii 30-40 de-i matraseau! Astia numai de glont stiu ca asa e rasa!
0
0
cu penalii nostrii de origine evereiasca cum putem sa i aducem la noi in tara la judecata, toti fug in tara sfanta, asa e justitia si acordurile cu cee asa functioneaza, ?ati vazut vreunul adus si arestat la noi in ro?
0
0
in urmarine internationala sau e protejat ca strutul nostru jidan hot ???
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614