REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

"Magneţii" de componente CFR, săltaţi în urma percheziţiilor, lăsaţi în libertate!

"Magneţii" de componente CFR, săltaţi în urma percheziţiilor, lăsaţi în libertate!

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 105

Stupoare:

Stupoare:

Indivizii săltaţi în urma percheziţiilor din Cuza Vodă, Castelu şi Medgidia au fost lăsaţi în libertate! Vorbim despre hoţii de componente CFR, care au pus în pericol viaţa atâtor călători şi care au fost prinşi în urma unei laborioase anchete a oamenilor legii. Însă, magistraţii Judecătoriei Medgidia au hotărât că ei nu prezintă un pericol public, motiv pentru care, miercuri, 12 martie, au respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, de arestare preventivă a inculpaţilor.

Cinci persoane au fost reţinute de procurori în urma percheziţiilor din data de 11 martie, care au avut loc în Cuza Vodă, Medgidia şi Castelu, însă numai patru au fost prezentate Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare, al cincilea fiind pus sub control judiciar. Este vorba de Constantin Dinu, de 33 de ani, Tiberiu Cristu, de 27 de ani, Ionuţ Bohan, de 26 de ani şi Florin Badea, de 23 de ani. Însă, magistraţii Judecătoriei Medgidia au dispus: "Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, de arestare preventivă a inculpaţilor ca neîntemeiată şi dispune punerea in libertate a inculpaţilor reţinuţi", se arată pe portalul instanţelor. Ca atare, indivizii sunt lăsaţi în libertate.

Menţionăm că audierile au durat mai multe ore, doar unul dintre ei recunoscând că este implicat în furturile de relee, pe când ceilalţi au negat. "La data de 11 martie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Transporturi au efectuat 15 percheziţii pe raza localităţilor Medgidia, Cuza-Vodă şi Castelu, la persoane bănuite că ar fi comis furturi de relee de la infrastructura feroviară. Din cercetări a reieşit faptul că 8 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, toţi din Cuza-Vodă, ar fi comis în perioada 2012 - 2013, 83 de furturi de relee electromagnetice din infrastructura feroviară, pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 8.572.200 de lei. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţa pentru 24 ore, după care prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au participat şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa şi jandarmi.", au spus poliţiştii. Menţionăm că hoţii au acţionat între Mangalia şi Călăraşi iar releele erau dezmembrate şi valorificate la fier vechi. Pe lângă prejudiciu, siguranţa călătorilor a fost pusă în pericol.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614