REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Magneţii” REVIN: Vagoanele care tranzitează pasajul CFR din Poarta 6, atacate de hoţi! VIDEO

„Magneţii” REVIN: Vagoanele care tranzitează pasajul CFR din Poarta 6, atacate de hoţi! VIDEO

Replica API 19 aprilie 2017 | 09:40 469

Furtul de cale ferată a fost mereu o problemă pentru reprezentanții CFR. Hoții din trenuri marfar precum și de componente CFR fac ravagii. Printre altele, una din zonele de atac al acestora reprezintă pasajul CFR care face legătura dintre cartierele Poarta 6 și Km 5.

“Magneții” atacă din nou la Constanța! În cursul zilei de sâmbătă, 15 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, mai mulți tineri de etnie rromă au atacat un marfar al CFR la pasajul care face legătura dintre cartierele Poarta 6 și Km 5. Se știe că zona este preferată de hoții din vagoane CFR și nu numai. Mai mult de atât se pare că în mare parte, “magneții” din trenuri sunt minori. Autoritățile au fost sesizate de către conductorul de tren care a oprit marfarul imediat cum a sesizat intenția furtului. Acesta a acționat pentru combaterea furturilor din tren.

“Am sesizat poliția în acest sens și acum aștept să vină un echipaj pentru constatare. Aceasta este o zonă de risc, o zonă în care trenurile CFR sunt atacate cel mai des de către acești hoți. Ei se bazează pe faptul că în zona asta trenurile marfar circulă cu viteză redusă, fapt ce le dă șansa să se urce și să își facă de cap cum vor ei”, a declarat, pentru Replica de Constanța, Dumitru Ionescu, conductorul trenului atacat de hoți.

Statistic însă, se constată o scădere a numărului de furturi încă din 2013 -2014 la Constanța, de când poliţia s-a implicat mai mult în acţiuni, în prevenţia furturilor aplicându-se măsuri în acest caz. Totuşi, din totalul de furturi înregistrate în anul 2016, 60% s-au produs pe teritoriul judeţului Constanţa. Ca zonă de risc major a rămas porţiunea de cale ferată dintre Mircea Vodă - Medgidia, unde CFR Călători acţionează printr-o firmă de pază specializată. Astfel se reduce riscul accidentelor feroviare.

Factorul care determină scăderea numărului de furturi de componente CFR este faptul că patronii centrelor de colectare fier vechi din municipiul Constanța nu mai acceptă componente de cale ferată, dar se ia în calcul și scăderea preţului de fier vechi pe kilogram. Dacă pe vremuri, centrele de colectare ale fierului vechi erau controlate într-un anumit fel de către reprezentanţii CFR, astăzi nu se mai aplică această metodă. Georgeta Hîrşan, gestionar al unui centru de colectare al fierului vechi din cartierul Poarta 6, cel mai apropiat de zona unde a fost atacat trenul de marfă, ne-a precizat că lucrează de 12 ani în cadrul societăţii şi că refuză orice componentă CFR.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ciorile sunt pasarile cerului ,,numai cu verde de paris scapam de ele..
0
0
Tot blocul LV22 fura fier vechi si femeile se prostitueaza
1
0
Treaba este cat se poate de simpla, noi o facem complicata. Se anunta: orice este pe calea ferata este proprietate CFR si se apara cu paza armata. Se lasa 1 saptamana sa asimileze si cetatenii de etnie neprecizata, dupa care se trece la impuscarea lor unul cate unul. Intr-o luna nimeni nu mai fura nimic.
1
0
ar trebui rarite bragladinele,daca la doua zile este cate unul impuscat,ar ocoli calea ferata altfel uite cum sparg containere,nu fura fier vechi,de fapt ciorile au ciordit rachetele din tren dar niste amarate de containere
1
1
Centrele de colectare al fierului vechi at trebui obligate prin lege sa nu mai accepte deseuri decat de la firme care au lucrari din care rezulta astfel de deseuri ,fie ca e vorba de constructii metalice sau de demolari. Daca nu au cum sa vanda,hotii nu mai au de ce fura. Altfel e degeaba,avem hoti cu sutele de mii.
1
1
Magnetii sunt oamenii pusi de politisti sa fure.
2
1
militienii ar trebuie sa acopere din salariile lor pagubele si atunci nu ar mai sta indiferenti sau cu mana intinsa la hoti.
5
1
Ce se intampla cu aceste trenuri de marfa ..a devenit o problema cronica ,in rusia sau turcia daca nu stiati ptr asa ceva tiganii sunt impuscati pe loc fara nici o somatie la noi ..justitia zice ca nu reprezinta un pericol public si sunt pusi in libertate ..oras de cacat si cu autoritati la fel ...
10
0
Dar pe aia din Parlament si Senat nu ii vedeti cat fura?Biserica doar primeste si nu are nici un venit impozabil,nu se vede?Dragnea,Ponta,Tariceanu,Basescu?Pai hai sa-i luam pe toti daca vrem sa facem justitie,nu selectiv!
8
2
Ptr ce sunt platiti?. Doar ptr trafic de motorina?.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102