REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai hoţ decât hoţii: un poliţist din Oltina fura cot la cot cu infractorii

Mai hoţ decât hoţii: un poliţist din Oltina fura cot la cot cu infractorii

Replica API 15 iulie 2011 | 00:00 688

Cum motivează primarul Chirciu concedierea unui angajat

Cum motivează primarul Chirciu concedierea unui angajat

Zicala: "Orice pădure are şi uscăturile ei" se potriveşte de minune şi în cazul Poliţiei Locale din Oltina, unde aşa zisul-om al legii Tiberiu Cosmin Carastan "era mână-n mână cu infractorii". Nu o spunem noi, ci primarul localităţii, Gheorghe Chirciu, care a decis să-l pună "pe liber" pe cel care fura cot la cot cu hoţii şi care era implicat în braconajul piscicol.

Pentru nerespectarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul a fost demis din funcţie. Revoltat că a rămas fără loc de muncă, Tiberiu Cosmin Carastan a decis să se adreseze instanţelor de judecată, afirmând că în cazul său s-ar fi comis o mare nedreptate. "Se plângea că are salariu mic, 600 lei, şi-mi tot spunea că pleacă. Şi, după ce l-am dat afară, a avut curajul să apeleze la instanţă", a precizat, pentru "Replica", Gheorghe Chirciu, primarul localităţii Oltina. Pe de altă parte, edilul susţine că au existat numeroase motive, probate, în urma cărora s-a luat această decizie. "În urma colaborării cu infractorii a compromis Poliţia Locală. M-a întrebat de ce l-am dat afară. Dar faptul că a stat două ore de vorbă, numai el cu un hoţ, pe care trebuia să-l urmărească sau pe care trebuia să-l controleze, constituie un motiv. Deci el a stat două ore într-o zi cu un infractor deosebit de periculos, într-un local. Singur, el cu acel infractor şi apoi spune că asta nu este un motiv să-l dau afară", a declarat Gheorghe Chirciu.

Altă acuzaţie: a ridicat salariul unui coleg, semnând în fals

Deşi Carastan se apără spunând că îşi poate dovedi nevinovăţia, edilul localităţii vine şi cu alte acuzaţii: "Spre exemplu, el a ridicat salariul lui Sorin Vârdău de la casieria Primăriei Oltina, timp de două luni de zile, semnând în fals. Sorin a venit la mine şi mi-a reclamat: "domn' primar pe mine mă trage la salariu doamna contabilă. Ce fac?", iar când am verificat i-am arătat de ce nu a luat 150 lei diferenţa de salarizare, pentru că i-a ridicat Carastan banii", a afirmat edilul. În momentul în care Tiberiu Cosmin Carastan a fost tras la răspundere pentru faptă, acesta s-ar fi apărat spunând: "Păi are banii, dar sunt la bar, la prietena lui", ne-a mai precizat Gheorghe Chirciu. Iar asta nu e tot, mai spune edilul. El explică faptul că, în urma uneri hotărâri adoptate de Consiliul Local, a fost interzisă deplasarea căruţelor pe stradă pe timpul nopţii. Cei care nu respectă decizia, riscă sancţiuni, iar la un moment dat poliţistul Carastan a fost trimis să verifice în teren o căruţă. Doar că: "L-am trimis să vadă ce este cu o căruţă din Băneasa, din satul lui, care circulă la noaptea prin localitate. Ce credeţi că a făcut? S-a dus la proprietar, i-a spus să plece, iar apoi mie mi-a spus că nu l-a găsit. Mi s-a părut imposibil pentru că trecuse cu un minut înaintea lui şi tot susţinea că nu l-a găsit. Apoi am verificat şi am constatat că ei s-au întâlnit şi i-a spus să o ia înapoi, că îl pun să-i ia căruţa. Lucru care l-a recunoscut apoi. Clar nu îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu", a povestit edilul.

Implicat în braconajul piscicol

Conform primarului, fostul poliţist "avea şi legături directe cu hoţii". "Ştiţi cum e acel proverb: "dacă mănânci la un loc cu porcul, înseamnă că eşti porc". Aşa şi el, dacă era prieten cu hoţii... are o maşină, hoţii umblau cu maşina lui şi el umbla cu maşinile lor. Ba mai mult, avea implicaţii în braconajul piscicol. Ajunsese să vândă peştele braconat în bar. Toate astea consider că sunt motivaţii suficient de bune pentru a-i desface contractul de muncă", a mai spus Gheorghe Chirciu, primarul localităţii Oltina. Vom reveni.

Simona RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218