REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mai multe cadre didactice de la Universitatea Ovidius, martore într-un dosar penal!

Mai multe cadre didactice de la Universitatea Ovidius, martore într-un dosar penal!

Replica API 26 noiembrie 2015 | 00:12 1348

Inculpatul, la un pas de scăpa de arest

Inculpatul, la un pas de scăpa de arest

Agentul de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, respectiv Sorin Pelelungă, care a şantajat un decan de la Universitatea Ovidius, este la un pas de a scăpa de arestul preventiv. Judecătoria Constanţa, la data de 25 noiembrie anul curent, i-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar însă decizia nu este definitivă.

În plus, inculpatul, atunci când va fi eliberat, nu va avea voie să comunice pe nici o cale cu martorii Bobe Alexandru, Sburlan Dragoş Florin, Nicola Aurelian, Mancaş Christian, Iorgulescu Florin Gabriel, Alexandrescu Adrian, Frunză Virgil, Tamaş Cristina, Flaut Elena Cristina, Hornoiu Diana, Irimia Mihaela, Soare Mariana, Pucică Mihaela, Zaharescu Eugen, Bayrak Ayşenur, Bocai Anca şi nici cu membrii de familie ai acestora.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în perioada mai - septembrie 2015, Sorin Pelelungă, având funcţia de agent de penitenciar în cadrul Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, s-a prezentat sub calitatea mincinoasă de angajat al Serviciului Român de Informaţii şi l-a constrâns, potrivit informaţiilor noastre, pe decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Unversităţii Ovidius Constanţa, care ar fi fost conf. univ. dr. Eugen Zaharescu (la data faptelor), cu instrumentarea unor dosare aflate în lucru la serviciul de informaţii menţionat şi care îl priveau, cu scopul de a obţine în mod injust soluţionarea favorabilă a unor cereri în legătură cu situaţia universitară a fiului său, student acum în anul 3, Cosmin Pelelungă, sau a altor persoane. În cauză urmărirea penală a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împreună cu organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920