REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai multe cartiere din Constanța, VERIFICATE de polițiștii locali

Mai multe cartiere din Constanța, VERIFICATE de polițiștii locali

Replica API 13 septembrie 2019 | 01:07 366

Polițiștii locali, în cursul zilei de 11 august 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00, au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 2. Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială.

Au fost monitorizate și verificate, în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Strada Semănătorului,Str.Dionisie cel Mic, Zona Eden, Cartier Trocadero, Cartier Anadalchioi, Zona Victoria, Piața Tomis 3, Piața Cireșica, Piața Brotăcei, Cartier Social Henri Coandă, Stadion Badea Cârțan, Zona Dacia, Cartier Tomis Nord, Parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, Cartier Palazu Mare, Cartier Tomis Plus. Au fost legitimate 41 de persoane, din care una a fost predată serviciilor sociale spre competenta și soluționare, iar doua au fost conduse la sediul unității de politie locala pentru identificare și luarea măsurilor legale, conform competentelor.

Au fost verificati 6 operatori economici care își desfășurau activitatea comercială

A fost constatată o infracțiune de comercialzare produse accizabile sau care sunt supuse unui regim vamal și s- au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.594 lei, din care 12 amenzi au fost constatate pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum aruncarea unor ambalaje, deșeuri menajere sau diverse obiecte pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, plimbatul în spațiul public al animalului de companie dintr-o rasă canină fără lesă, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 1 amendă pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificată prin H.C.L Nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019, 12 abateri contravenționale au fost constatate pentru tulburarea ordinii publice, apelare la mila publică și consum de alcool într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 proces verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru nedeținerea autorizației de funcționare pentru desfășurarea unor acte de comerț cu caracter temporar, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, 1 abatere contravențională a fost constată pentru consum de produse din tutun într-un spațiu public închis, în conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și 8 amenzi au fost constatate pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, în special pentru oprirea autovehiculului în loc nepermis și circulația cu vehiculul cu tracțiune animală pe raza municipiului Constanța.

De asemenea, s-au dispus măsuri complementare de imobilizare a două vehicule cu tracțiune animală. Atelajele hipo au fost ridicate de pe carosabilul din cartierul constănțean Palazu Mare, de către administratorul tramei stadale și au fost depozitate într-un loc special amenajat de autoritatea publică locală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Politistii locali , in cursul zilei de 11 august 2019 ...." baaa suntem in 15 septembrie 2019
2
0
Tematica pentru ETNOBOTANICE , PE CAND VA AVEA LOC ? Poate ca nu tine de politisti locali ce spun dar prea a ajuns CONSTANTA SA ARATE A TIGAN . Daca vreti , asa vad eu ca arata orasul asta care candva era mandria constantenilor . CURVE , DROGATI , '' DEALERI '' si autoritati incompetente . Alooo , politia DIICOT . Chiar nu faceti nimic pentru a starpi flagelu asta care sa abatut asupra Constantei . Primiti salarii pe nemunca domnilor politisti de la DIICOT .
2
0
Isi depasesc competentele,se baga peste politia rutiera !
5
1
SA VINA POLITIA SI PE STRADA ION CORVIN DIN ZONA CASEI DE CULTURA SA VADA TIGANII CE DISTRUG ACEASTA ZONA PUTIN CATE PUTIN!!! SA NU MAI VORBIM CUM DE CAINII PERICULOSI AMSTAFF SI PITBULL CARE ZBURDA LIBERI CA PE CAMP!!! DAR PENTRU AUTORITATI NU LE PASA CA PESTE DRUM ESTE SCOALA.
11
0
Sa vina si in piata ovidiu sa verifice asa zisele terase inchise unde se fumeaza in draci si muzica la maxim....de ce noi care avem restaurante nu avem voie cu tigari...sa verificati si decibeli .... programul de functionare ...din octombrie e haos ....dupa ora 22 ....dar sa nu i anunte pe agentii economici cei de la ordine publica, faceti controale inopinante....fostii politisti care acum sunt la ordine publica isi anunta prietenii....si unii sunt amendati de mai multe ori ...alti deloc...vi se pare normal domnule director adjunct...
9
0
sa treaca prin anadalchioi seara sa auda cum urla boxele in ot cartierul. pe duiliu zamfirescu, semanatorului....
8
0
Cu atelajele hipo sunt de acord. reprezinta un pericol public in oricare zona s-ar afla din municipiul Constanta.
6
0
cele mai bune cartiere
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102