REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai MULTE CASE din BURICUL Constanței, ACAPARATE de OAMENII STRĂZII

Mai MULTE CASE din BURICUL Constanței, ACAPARATE de OAMENII STRĂZII

Replica API 16 iulie 2020 | 18:35 2311

Străzile Griviţei, Atelierelor, Sarmisegetuza au reprezentat întotdeauna un punct nevralgic pentru locuitorii Constanţei dar şi pentru cei care au condus, rând pe rând, destinele oraşului de la malul mării. Situate în buricul târgului, acestea ar fi trebuit să fie oglinda orașului, ceva cu care orice constănțean să se poată mândri. Cu toate acestea, singurele lucruri care ies în evidență aici sunt cei câțiva ”boschetari” care își duc traiul de pe o zi pe alta și care locuiesc în niște condiții de nedescris.

Eu sunt mulțumit cu casa în care stau

Unul dintre cei care locuiesc în cocioabele dărăpanate se declară mulțumit de condițiile în care stă, nedorind să se mute nici în ruptul capului. Potrivit declarațiilor acestuia: ”Eu sunt mulțumit de casa în care stau. De 10 ani stau aici, și nu vreau să mă mut. Am fost plecat 1 an de zile în Anglia, am lucrat la o fabrică de mezeluri, și au venit unii și mi-au spart niște geamuri, mi-au stricat pe aici. Dar acum e bine, am sobă, iarna fac focul cu lemne, sunt mulțumit. Am depus și eu dosar acum să primesc și eu casă în Henri Coandă, dar nu am avut noroc”.

Fostul sediu al Societății de Transporturi Constanța, adăpost pentru oamenii străzii

Fostul sediu al Societății de Transporturi Constanța, locul unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”, s-a transformat într-o veritabilă groapă de gunoi pe strada Griviţei, numărul 44, la intersecția cu strada Olteniei. Lucrul acesta nu îi împiedică pe oamenii străzii să își facă culcus printre zidurile dărâmate, reporterii Replica surprinzând, ziua în amiaza mare, pe unul dintre aceștia în timp ce se chinuia să împacheteze niște haine.

În situația lor sunt foarte mulți constănțeni care nu au unde locui sau care trăiesc în cocioabe care stau să cadă, de situația lor neinteresându-se nimeni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum realizati ce a facut Fagabou din Constanta? Merita huiduit.
0
0
Acum realizati cum am lasat eu Romania in 1989.Niste imbecili beau sampanie cand am fost asasinat pentru''subminarea economiei''nationale.Inca sunt romani care ma regreta,in maxim 10 ani o sa-mi faceti statuie.Acum latrati de foame,frig,lipsuri,boli pe care nu va permiteti sa le mai tratati,fara dinti in guri,saraci si analfabeti cam ca pe la 1800.Ba chiar mai saraci si analfabeti ca atunci.Inteleg ca ''democratia''nu prea va prieste.Aveti bafta cu blocurile facute pe timpul meu ca altfel 90% dintre voi locuiati in hrube sub pamant,Pacat de Romania pe care am iubit-o.
4
1
Este simplu : sanctionati
3
3
Plin de tigani saraci care locuiesc prin tot orasul fara acte de proprietate abuziv prin mizerii de case. Acum aduc si vand droguri mai ales vara nenorocitii.
2
0
Dae pe str.Stefan Mihaileanu nr.4 colt cu str.cuza voda intr-o casa nationalizata cistigata de proprietar,carw sta bine mersi inTechirghiol,s-au aciuiat tigani fara numar,casa este intr-un hal de degradare,cade pe trecatori si culmea alaturi e un sediu al Primariei care se fac ca nu vad Mergeti constanteni sa vedeti dezastrul.Noul primar trebuie sa rezolve aceasta situatie casele ocupate abuziiv de tigani si distruse
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614