REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VAL de AMENZI în Mamaia şi Vama Veche, în urma unor RAZII

VAL de AMENZI în Mamaia şi Vama Veche, în urma unor RAZII

Replica API 12 iulie 2020 | 21:40 5046

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, vineri noapte, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în stațiunile Mamaia și Vama Veche.

În același context, polițiști de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și cei de la Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune de amploare în zona turistică a plajei din comuna Tuzla, sub coordonarea Instituției Prefectului, pentru verificarea legalității funcționării actelor de comerț.

Localuri fără autorizație de funcționare

Cu ocazia acțiunii au fost verificate toate construcțiile existente atât pe plajă, cât și pe zona costieră, pentru care nu existau autorizații de construcție, iar activitatea comercială și de turism nu era autorizată. În cadrul activităților au fost identificate 13 locații, în care 2 persoane juridice, respectiv 11 persoane fizice desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă pentru care nu aveau autorizație de funcționare.

Cu ocazia controalelor de pe litoral au fost verificate, în total, 189 de societăți comerciale și au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 142.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Au fost constatate și infracțiuni...

Totodată, în stațiunea Mamaia Nord a fost constatată o infracțiune la Legea 53/2003 (Codul muncii), fiind identificați 3 minori fără a fi respectate condițiile legale de vârstă și angajare, iar pe plaja Tuzla a fost constatată o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

3 obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu

În același timp, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale în 9 obiective de turism şi alimentaţie publică. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 51 deficienţe și 3 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, respectiv 40 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 34.500 lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL egal PDL. Aceiasi oameni, aceleiasi idei, aceleiasi metode inspirate din perioada securitatii staliniste.
0
1
Agentu ec. e dusmanul statului -Normal. Cu grija baetzi ca odata s.aprinde flama de matura tot! Luavash la.muye cu aparatu vostru opresiv
0
2
Sloganul PNL: amenzi, amenzi, amenzi
2
5
Oameni buni sa nu cumva sa va luati dupa"pla"care nu gandeste mai mult decat Codrin Stefanescu cap de pwla?"defapt capul pwli nici nu are cum sa gandeasca"dar are pretentia ca stie el despre virusul asta ca nu este mai periculos decat pojarul.
4
2
Au venit baietii sa faca planul superiorilor! Distrugeti tot, lasati salariatii pe drumuri!
2
2
Totul trebuie deschis, pentru ca altfel economia moare si terminatii de mai jos nu mai vor avea bani de pensie. Virusul nu va disparea daca se inchide ceva bai bosorogi senili, vom trai cu acest virus multi ani de acum inainte. Va fi la fel cum e pojarul. In schimb e cea mai mare iresponsabiliatate inchiderea economiei.
2
5
DE CE ATI DESCHIS CLUBURILE? CLUBURILE DA RESTAURANTELE NU? UNDE E LOGICA ? A STIU SAU PLANS BEIZADELELE - TATIII MIAI LUAT BENTLEY SI STA IN GARAJ VREAU SA MA AFISEZ CU EL LA MAREEE!!! DECI INCA O DATA SE VEDE CA DEMNITARII TALHARI NU DAU 2 BANI PE SANATATEA CETATENILOR !!!!
12
2
Daca nu se facea investiti mamaia era si acum un sat prapadit
0
10
Bai ,, Wella'', dar oare nu Decebal e de vina pentru toate ? Nu mi-a placut niciodata Mazare,Base si alte fapturi,insa de aici pana sa asociezi pandemia cu aceia e tembelism total.
3
6
Litoralul Romanesc este un forar de infectie de cand si-a bagat Mazare coada, adica de prin anii 90 cand a aparut Coppa Cabana. Dar in ultimii ani a inceput sa semene teribil cu un saivan imens de oi. Oile sunt purtate de la sud si de la Nord in locurile de adapare Casino Mamaia, Perla Mamaia, unde sunt zeci de buticutze si shaormerii, terase, totul fiind supraevaluat fata de valoarea reala.Mamaia nu va mai fi niciodata ce a fost ba mai mult ar trebui data in concesiune in totalitate unor comapanii cu trditie in dezvoltarea si organizarea de statiuni estivale si scosi buticarii de duzina .
12
5
Circ in toata regula , nimeni nu va plati amenzile aste !
7
2
Nuba full,Breeze full
12
1
Degeaba urlati, trebuie respectate regulile sanitare: distanta intre persoane, numar mic de paticipanti si masca in interior. Este f simplu iar daca nu vrei, atunci platesti amenzi. Si afara la fel este, dar se prezinta toate cazurile. Cine vrea detalii despre cat de dura este politia in alte tari, urmariti posturile lor tv. Acolo se amnedeaza orice mica incalcare a legii, mai mult, te si aresteaza pt chestii banale. Asa ca , nu mai tot bomboniti si protestati ca politia-i a naibii. Respectati normele si gata.
17
6
Cum dracu sa te duci in concediu la mare,la munte si sa te trezesti cu politia la masa ta,cand esti cu familia si copii.Ba voi sunteti normali? Asta se mai numeste concediu? Pai prosti or fi cei care mai merg.De doua ori Cum dracu in Anglia si alte tari turistii nu poarta masti in restaurante? Aia sunt cu mai multe cazuri de covid.Merg in concediu sau in puscarie? Nu mai ai niciun drept.Le doresc celor care au dat asemenea legi sa aibe ei parte cat mai curand de aceste tratamente si amenzi sa fie cu familia la masa si sa vina mascatii peste ei.De ce in alte state nu vedem asa ceva?
15
20
esti sugatoru de pwlli nascuti din creieri de cacat ai lui sica mandolina betivul ordinar.
6
10
Dezbraca-te, imbraca-te.
8
1
Opriti controle, lasati litoralul sa-si faca munca asa cum se face in fie are an.
12
20
Pai si pe cine mai amendau ? Bani la buget de unde ?
11
4
asa e ca si cand ai spune intrati in cofetarie dar nu va atingeti de prajituri
9
1
nu trebuia deschis litroalul anul asta. punct . acum pot sa faca 1000 de controale . treubuia sa tina totul inchis pentru turisti daca vroiau intradevar sa pastreze vrajala asta cu distantarea sociala
31
18

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614