REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai multe parcuri industriale vor fi construite în Dobrogea. Cea mai interesată zonă este Portul Constanţa

Mai multe parcuri industriale vor fi construite în Dobrogea. Cea mai interesată zonă este Portul Constanţa

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 203

"Vrem investiţii şi bani"

"Vrem investiţii şi bani"

În anul 2010, la nivelul întregii ţări existau 50 de parcuri industriale, create pe baza unei ordonanţe de guvern din anul 2001 care stabileşte şi facilităţile pe care statul le oferă investitorilor care vin în aceste locuri. Dezvolatrea parcurilor industriale în România a fost suţinută de stat, ajutor care, ulterior aderării României la Uniunea Europeană, nu a mai reprezentat un sprijin semnificativ, în raport cu volumul investiţiilor necesare unei infrasctructuri de afaceri de anvergură. Chiar şi aşa, numărul parcurilor ar putea să crească în curând, iar judeţul Constanţa este vizat din acest punct de vedere.

Reprezentanţii Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR 1907) - filiala Constanţa s-au întrunit, vineri, împreună cu mai mulţi specialişti, printre care şi inginerul Traian Petrescu, dar şi ambasadori din diferite ţări, pentru a discuta şi a prezenta celor din urmă zonele, facilităţile şi beneficiile realizării de parcuri industriale în Dobrogea. "Parcurile Industriale sunt un deziderat din 1992. Din păcate, sectorul privat nu a dat atenţia necesară acestei dezvoltări. Au apărut mici părculeţe în diferite zone din ţară dar, surprinzător, nu în Constanţa, care prezintă cele mai mari facilităţi şi investitorii străini sunt foarte interesaţi de aceste parcuri. Din cauza aceasta, împreună cu un colectiv şi la solicitarea UGIR, am făcut un studiu amplu şi am creionat nişte posibilităţi care să poată fi prezentate potenţialilor investitori care să aducă succes în direcţia asta. Vrem investiţii şi bani, nu neapărat europeni, pot să fie şi asiatici, africani, ruşi. Ne interesează să vină investitorii şi să facem producţie", a spus inginerul Traian Petrescu. Preşedintele UGIR 1907 - filiala Constanţa, Sorin Gabriel Strutinski, spune că realizarea acestui proiect este benefic pentru constănţeni, va crea locuri de muncă, spune el, va reduce taxele şi va conduce la îmbunătăţirea infrastructurii. "Obiectivele noastre sunt acelea de a ne identifica pe noi înşine, de a crea premisele de dezvoltare în această Românie în care lucrurile nu merg bine. Beneficiarii acestor parcuri industriale vor fi toţi locuitorii din Constanţa care pot să-şi găsească locuri de muncă, impozitele vor fi reduse, va conduce la îmbunătăţirea infrastructurii zonei. Aşteptăm să vină investitorii", a declarat Strutinski. Care sunt propunerile pentru construirea parcurilor industriale în Dobrogea? Perimetrul Portului Constanţa, despre care specialiştii spun că este principală zonă de interes pentru investitori, localităţile Poaiana, Lumina, Culmea şi Medgidia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miscare s***a cu oamenii lui Mazare si Constantinescu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614