REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai multe state asiatice au confirmat noi cazuri de infectare cu coronavirus

Mai multe state asiatice au confirmat noi cazuri de infectare cu coronavirus

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 315

Autorităţile din Coreea de Sud, Japonia şi Vietnam au confirmat noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, identificat pentru prima dată în China, informează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

În Coreea de Sud, un bărbat de 55 de ani care s-a întors dintr-o delegaţie în oraşul chinez Wuhan a contractat virusul, a indicat vineri Centrul sud-coreean pentru prevenirea şi controlul bolilor. Bărbatul vizitase o clinică din Wuhan, acuzând dureri de gât şi alte simptome, înainte de a se întoarce în ţara sa. Acest anunţ vine după ce autorităţile sud-coreene confirmaseră luni că o femeie din China contractase noul coronavirus.

În Japonia, autorităţile au anunţat vineri un al doilea caz infectare cu noul coronavirus, la un vizitator din Wuhan, în prezent spitalizat la Tokyo, care călătorise din metropola chineză duminică. De asemenea, în Vietnam, doi cetăţeni chinezi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus în oraşul Ho Şi Min, au anunţat joi seara mass-media de stat.

Până vineri, în China, 26 de persoane au murit din cauza unei afecţiuni pulmonare legate de acest virus şi cel puţin 830 au fost infectate, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate din această ţară.

Tot vineri, autorităţile de la Beijing au confirmat un al doilea deces provocat de noul coronavirus în afara epicentrului epidemiei.

Decesul a fost semnalat în Heilongjiang (nord-est), o provincie aflată la frontiera cu Rusia, au anunţat autorităţile locale fără a oferi detalii suplimentare. Provincia este situată la peste 1.800 de kilometri de Wuhan (centru), metropola cu 11 milioane de locuitori, unde au fost semnalate marea majoritate a cazurilor de contaminare şi a deceselor cauzate de virus. Un alt caz fusese anunţat cu puţin timp înainte în Hebei, provincia care înconjoară Beijing-ul, la un bărbat de 80 de ani.

Noul coronavirus aparţine aceleiaşi familii de viruşi care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, în pandemia din 2002-2003, care a debutat tot în China.

În momentul de faţă, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum şi în teritoriile chineze Hong Kong şi Macao.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102