REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai multe zone din Constanța împânzite de câinii vagabonzi

Mai multe zone din Constanța împânzite de câinii vagabonzi

Replica API 18 august 2022 | 22:52 3642

Problema câinilor vagabonzi nu este una nouă, aceștia făcându-și veacul prin mai multe cartiere unde bagă oamenii din zonă în sperieți. Cetățenii spun că se tem și cer remedierea problemelor de acest gen. Reprezentanții Primăriei au spus că echipele de capturare acționează zilnic, atât în baza unui program prestabilit cât și pentru soluționarea cazurilor de urgență, ori de câte ori este necesar.

O nouă problemă legată de câini vagabonzi a fost semnalată de către cetățenii ce locuiesc în zona CET, aceștia spunând că zona este împânzită de câini, unii dintre aceștia fiind și agresivi. Cu toate că, în trecut, problema a mai fost semnalată și în alte zone a Constanței, pe alocuri fiind rezolvată, în unele zone nu s-a putut intervenii din cauza activiștilor ce se luptă pentru a apăra animalele fără adăpost.

”Această situația este întâlnită la CET și pe bulevardul Aurel Vlaicu chiar și în Summerland prima parte, parte ce aparține de Primăria Constanța. Am depus personal 3 sesizări în legătură cu câinii și mereu am primit ca răspuns că problema s-a rezolvat, dar câinii sunt în același loc fără ca nimeni să îi fi deranjat”, a spus un cetățean supărat pe situația întâlnită în cartierul său.

Aceeși problemă este întâlnită și pe plajele din oraș, un cetățean declarând: ”Faceți ceva cu câinii maidanezi de pe plaje, din parcurile de copii, până nu o să fie prea târziu! Vrem o țară ca afară! De două ori s-au dat la copii mei!”

Echipele acționează

”În acest moment, Adăpostul Public de Animale Abandonate dispune de 243 de locuri autorizate de Direcția Sanitar Veterinară, încă 20 sunt în curs de autorizare, iar pentru alte 80 de locuri au început lucrările de construire. Echipele de capturare acționează zilnic, atât în baza unui program prestabilit cât și pentru soluționarea cazurilor de urgență, ori de câte ori este necesar. Odată ajunși în adăpost, câinii sunt consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. După ce au fost înregistraţi în evidenţele adăpostului, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Mulțumim tuturor constănțenilor care s-au implicat în campania de adopție inițiată de municipalitate, precum și celor care acordă sprijin echipelor de ecarisaj pentru identificarea și prinderea câinilor fără stăpân", potrivit reprezentanților Primăriei Constanța.

Amitim că astfel de cazuri au mai fost semnalate și în zona cartierului Tomis Nord, când patrupedele terorizau rezindenții cartierului, mulți dintre aceștia fiind foarte agresivi.

Prin urmare, există posibilitatea ca animalele să fie capturate, dar oamenii să vină și să îi ia, chipurile, spre adopție, după care să le dea drumul pe străzi.

Citește și:

Locuitorii din Faleză Nord, DISPERAȚI din cauza CÂINILOR VAGABONZI!

O HAITĂ de CÂINI TERORIZEAZĂ cartierul FALEZĂ NORD! VIDEO

V.R.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E lege de peste 15 ani ca toti cainii trebuie sterilizati Controale in curti si apartamente si dateamenzi uriase celor care nu isi sterilizeaza animalele si umplu strazile de pui. La fel abandonul este infractiune, controale si amenzi conform legislatiei pentru taranoi. Cainii nu se teleporteaza de pe marte.
2
0
N-am inteles niciodata disperarea si frica unora care vad caini! Eu personal n-am avut niciodata vreo problema cu cainii si am trecut la viata mea pe langa destui si mai multi si mai putini!
0
1
eutanasiati! sunt deja mult prea multi!
1
0
Si langa Centrul de Transfuzii sunt multi caini.Veniti dimineata sa-i vedeti in actiune!
0
0
Minciuni si numai minciuni de catre neiubitori.Asa au fost mereu, indiferent de guvern.Toate imaginile sunt de cel putin10 ani, indiferent ce comenteaza neiubitorii .Primarul PNL este iubitor de animale ,asa ca cei care nu iubesc animalele sa se lase de minciuni.Nu cred ca sunt in stare sa nu minta.
0
1
Ma ling cu ei
0
0
Scuzati ca m am luat cu parcarile si am uitat de potai ! Dar se rezolva sa traiti!
0
0
Pestetot sunt cini si la stadionul Farul.
0
0
...seamana cu cateii lui ATINTISANU...de la primaria Cernavoda....si el gestioneaza f.bine situatia...sunt caini peste tot...dar nimeni nu face nimic....traiasca seful cateilor din Cernavoda.
0
0
Se pare ca asta este treaba unui viceprimar. Marele Ionut Rusu v-a arunca cu sapca dupa caini
2
1
Sper sa va haleasca, cacaciosilor!
1
1
Chitac unde esti mancate-ar cainii de bou ce esti
4
0
Travestitul ala cu mintea ratacita, Feliciu ar fi trebuit sa rezolve.
0
0
si in mangalia,zona garii,lidldar cine sa.i vada?plus pisici la greu,fata ca tiganii turci!
0
0
Pe astea primarele nu le stie ca nu are de unde.
0
0
Sa dea dzeu astora cu "lasati cainii in pace" sa fie muscati de kur de vreo 5-6 caini deodata sa vada ei dupaia cum e cu cainii. Tarani cocliti cu cainii vostri, traiti ca in afghanistan...
1
0
traieste tu in pace cu haitele de caini vagabonzi hai sa o vad si pasta ... tot felul de cutu cutu isi dau cu parerea aiurea
1
0
de unde sa stie taranii din Romania cum sa traiasca in pace cu animalele.
0
1
ESTI TU SI SENILUL DIN EFORIE CARE A TRANSFORMAT ORASUL INTRO TARLA
1
0
istericilor, iesiti prin Turcia la plimbare sa vedeti cum sunt caini peste tot si nimeni nu e panicat. taranilor obositi!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367