REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai multe zone din oraș, împânzite de câinii vagabonzi. Video

Mai multe zone din oraș, împânzite de câinii vagabonzi. Video

Cristina BĂRBUCEANU 29 ianuarie 2023 | 00:00 3971

În Constanța, problema câinilor fără stăpân, aflați pe străzile din oraș, e una cât se poate de serioasă, deși Primăria întreprinde acțiuni serioase de colectare a maidanezilor. Localnicii din anumite zone ale orașului sunt speriați de maidanezii agresivi care nu îi lasă să iasă din case. Desigur, animalele sunt abandonate pe străzi tot de oameni, dacă îi putem numi așa, și pentru că maidanezii sunt înfometați, devin cât se poate de agresivi.

Mai multe zone din oras, impanzite de cainii vagabonzi. VideoMaidanezi în zona stadionului „Gheorghe Hagi”

În anumite zone din oraș, oamenii stau în casă de frica maidanezilor

Problema câinilor fără stăpân nu este ceva nou. De altfel, dintotdeauna au existat pe străzi maidanezi. În general, autoritățile locale au grijă să strângă maidanezii de pe străzi, însă, cel mai des, alții vor reveni în diverse zone ale orașului, pentru a căuta mâncare sau pentru că sunt abandonați de stăpâni.

Mai multe zone din oras, impanzite de cainii vagabonzi. VideoMaidanezi în zona stadionului „Gheorghe Hagi”

Locuitori ai Constanței sunt indignați pentru că unii maidanezi nu sunt chiar inofensivi și pot ataca adulți sau chiar copii, și asta se cunoaște foarte clar din evenimentele recente care s-au întâmplat în întreaga țară.

O constănțeancă nota: „Locuiesc în zona stadionului Gheorghe Hagi și am o problemă cu maidanezii din fața blocului. Eu și mai mulți locatari am sunat la primărie să vină să îi ridice, dar nu vine nimeni. Îți este frică să ieși din scară că sunt foarte agresivi și nu poți deschide geamul că latră încontinuu. Copiii nu pot ieși afară să se joace că sar pe ei.”. O altă localnică spunea ceva similar: „Eu am fost de două ori atacată de câini în Mamaia. În altă zi, un băiat alerga pe plajă și un grup de maidanezi a ieșit dintre blocuri, l-a înconjurat și băiatul abia a scăpat de furia lor. Acești câini au fost aduși de constructori să le păzească materialele. Blocurile le-au terminat, însă câinii au fost lăsați de izbeliște. Nu poți alerga pe plajă că riști să fii sfâșiat de câini, mai ales dacă nu e prea multă lume în jur”.

Mai multe zone din oras, impanzite de cainii vagabonzi. VideoParc plin cu maidanezi în zona stadionului „Gheorghe Hagi”

Constănțenii sunt terorizați de câinii fără stăpân, lăsați pe străzi de neoameni. Deoarece acești câini sunt înfometați, ei reprezintă un real pericol pentru locuitorii orașului, dar mai ales pentru copii.

Primăria: „Noi intervenim la sesizări”

Desigur, Primăria Constanța nu lasă maidanezii pe străzi, astfel că toate măsurile sunt luate pentru luarea de pe străzi a maidanezilor. „Facem un apel către cetățeni să sesize în mod asumat și cu date certe pentru a le soluția aspectele semnalate. Abandonul unui câine pe domeniul public este reglementat și se sancționează conform normelor legale în vigoare privind drepturile și obligațiile deținătorilor de animale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001. Sterilizarea este recomandată mai ales pentru a reduce numărul de pui care ajung pe stradă.
Totodată, reamintim că este și o obligație legală. Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 RON.”
, se arată în informațiile furnizate de Primărie.

Mai multe zone din oras, impanzite de cainii vagabonzi. VideoMaidanezi din cartierul Veterani

În momentul în care maidanezii sunt luați de pe străzi, aceștia sunt duși la un adăpost special care are o capacitate de 370 de locuri. „Pe 21 noiembrie 2022, am obținut avizul sanitar-veterinar. Adăpostul a fost mărit de la 243 la 370 de locuri.”, astfel că adăpostul a fost mărit pentru ca toți mai mulți câini să aibă un cămin. Adăugăm faptul că maidanezii duci la acest adăpost sunt colectați doar din municipiu, și nu din alte localități din județ.

Mai multe zone din oras, impanzite de cainii vagabonzi. VideoCâine în adăpostul de animale al Primăriei; sursă foto: SGC Primăria Constanța

În plus, reprezentanții Primăriei au adăugat: „Este nevoie de implicarea și sprijinul constănțenilor. Îi rugăm să-și îndeplinească obligațiile legale în calitate de deținători de animale de companie. De asemenea, vă invităm să ne sprijiniți în continuare cu promovarea campaniei „Adoptă un cățel”. În Adăpostul public de animale abandonate Constanța sunt peste 300 de suflete care își caută un cămin. Adopția este gratuită și reprezintă un gest nobil. În cursul anului 2022, 226 de căței au fost adoptați de oameni cu suflet mare.”.

Astfel, oamenii care își doresc un câine îl pot adopta de la centru. „Pentru sesizări și pentru a acționa cu prioritatea în a putea prelua date certe/ informații corecte cu o identitate asumată recomandăm cetățenilor să apeleze dispeceratele municipalității 0241550055, 0241484205, 0341922 sau pe adresa de mail primarie @primaria-constanta.ro”, au conchis reprezentanții Primăriei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luna trecuta am fost impreuna cu verisoara mea la Cimitirul musulman din zona Intim.In incinta cimitirului musulman am fost foarte aproape sa fim atacate de o haita de 20-30 caini maidanezi,ei latrand si inaintand in directia noastra.Gardul din spate in partea stanga este daramat si multi caini maidanezi s-au adunat facandu-si culcus in incinta cimitirului.Am tras o sperietura sora cu moartea, nici acum nu reusesc sa-mi revin.Norocul nostru daca pot sa-i zic asa...a fost faptul ca verisoara mea avand telefonul in mana a apasat din greseala pe muzica,maidanezii oprindu-se pe loc si din latrat,dupa cateva minute in care mie mi s-au parut ore s-au indepartat. O astfel de experienta nu le doresc nici dusmanilor.
0
0
Este inadmisibil ca animalele să fie ocrotite ex ursii, ciini care nu aduc beneficii omului ci doar distrug,iar oamenii pot să fie uciși de aceste animale Cind era Ceaușescu nu se auzea așa ceva oamenii să stea în stradă iar animalele să aibă adăposturi Dzeu nu vrea asta, ci ca oamenii sa se iubească nu să își facă rău unii altora
1
0
Ar trebui să fie ca pe timpuri să facă ceva cu ciinii nu ar trebui să existe pe străzi pericol din cauza maidanezilor Cum a fost pe timpul lui Ceaușescu să fie și acum Nu trebuie să fie animalele mai de preț ca oamenii Nu-i normal sa ocrotim animalele și să distrugem omul
2
1
De peste 15 ani e lege de obligativitate de sterilizare si cipare a cainilor. Aceste animale sunt deopendente de om. Taranoii sa si duca cainii la sterilizat ca sunt campanii gratuite iar politia sa faca controale sa dea amenzi celor care nu respecta legea. Cainii nu se teleporteaza, ei sunt abandonati de taranoi.
5
0
Săriți ne omoară câinii!!!sa vina hingherii sa le rupă oasele!!!nu mai putem de frică ...vai vai vai copchiii noștri...cum ați ajuns in UE ???acum vreți in Schengen... spurcăciuni de oameni...
4
9
Bine că au acum "jurnaliștii" ce scrie pentru următoarele luni. De ce nu au scris și un articol despre gazul natural scumpit pe șest de la 1 decembrie? Daca nu suferă nimeni de pe urma scumpirilor refuzați ajutoarele pe care le aloca statul.
5
2
este articolul asta ? pentru ca l-am cautat in local dar si in celelalte si nu este; de ce il ascundeti escrocilor ?
2
0
ca “Primăria întreprinde acțiuni serioase de colectare a maidanezilor”; sa va fie rusine magarilor ca dezinformati populatia; adevarul este ca si la constanta ca si la bucuresti si in restul tarii nu se mai strang deloc cainii vagabonzi de foarte multi ani de zile si cu nesimtirea care o caracterizeaza primaria nici nu raspunde la sesizarile cetatenilor; sa va fie rusine idiotilor ! ce asteptati sa moara un om ? si nici atunci nu o sa faceti nimic ca in bucuresti acum
7
2
Am auzit ca in Bucuresti sunt 12 prinzatori de caini sau hingheri cum li se mai spune,pentru tot orasul. In rest,tot felul de asociatii,ONG-uri ,chestii cu birouri si hartii. Cam naspa sa fii hingher,este? Cine vrea sa lucreze si cat e platit pentru asa ceva? In regula,zicem ca sunt doritori,dar de ce nu se fac anunturi pentru angajari? E nevoie de hingheri,e nevoie de cineva sa spele strazile din Romania, in cea mai mare parte imputite . Toti vor numai voluntari,munca moca .
3
2
Mai Popescule tu esti idiot ma,cum poti sa spui ma ca eu sau alti suntem indocrinati securistic cand noi spunem ce am vazut,adica oameni omorati de caini vagabonzi caci de aia care au ajuns prin spitale muscati fiind de caini nici nu se mai spune la stiri atat de multi sunt,iar partea cealalta cu ONGurile care nu primesc bani de la stat ci ASPA asa o fi dar adevar este ca ONGurile astea protejeaza"dezinteresat"maidanezi si indirect bani cheltuiti de sta pentru o problema care ar putea sa fie rezolvata foarte repede,iar dincolo unde spui despre caini care salveaza vieti sau apara locuinta omului iar bati campii pentru ca nimeni nu a spus nimic despre caini utilitari ci despre maidanezi,nici macar pe acei oameni care au caini de lupta eu nu ii critic cu toate ca nu sunt deacord cu ei.
5
2
Prostimea striga "omorati-i,eutanasiati-i". Tot prostimea isi lasa cainele sa se cace pe strada si l mai baga n casa seara. Cati politisti locali,de la politia animalelor,oricine cu autoritate a vatut la usa vreunui om sa zica "buna ziua,cainele asta sta la poarta dumitale, arata mi si mie carnetul lui de sanatate sa vad cand a fost sterilizat si vaccinat".
4
4
inasprirea penalizarilor ptr cei care dau mincare ciinilor, abondoneaza, etc. primaria, amenda! in rompetrol, ciini sint adunati. daca te prinde ca le dai de mincare, ti se ia permisul de intrare. ocrotirea oamenilor, este prioritate, nu ciinii!
11
5
In nici o tara din Europa nu exista aceasta problema, au rezolvat o direct, adunati, tinuti 7-10 zile , nu vin stapanii, eutanasiati! Omul primeaza, nu animalul! Abia dupa ce avem nr lor sub control putem vorbi de alte metode.
17
6
pt escu, prescurtare de la prostescu, ong-urile nu primesc bani de la stat, hingherii primesc. In Romania, hingherii sunt milionari si pb cainilor nu a fost rezolvata, ceea ce duce la concluzia ca uciderea lor si spolierea banului public prin hingherit nu sunt solutii care dau rezultate. In ianuarie, o femeiea fost omorata de caini in Surrey UK, a fost tratata pb ca o tragedie, li s-a prelevat probe cainilor , cainii sunt in adapost privat. In romanika, homunculii sunt indoctrinati securistic cu informatii despre pericolul cainilor . Idiotilor, cainii v-au salvat, pe voi, pe plozii vs in numeroase cazuri, sunt aia care va cauta sub daramaturi la cutremur, care va apara casele de hoti, primind o paine veche si un lant drept recompensa. Mai si ganditi, cinofobi cu retard on
9
10
Nu caini sunt vinovati ci dulaii astia care folosinduse de protectia animalelor primesc o groaza de bani de la bugetul local sau central,altfel treaba se putea rezolva demult in Romania adica omorati toti caini vagabonzi si gata pentru ca viata unui om este mai de pret decat cea a 10.000 de caini,in plus mai este si imaginea pe care o are Romania,o tara in care sa mergi seara pe unele strazi din orase sau comune este un pericol pe care ti-l asumi,uni spun ca trebuie adunati toti caini si sterilizati,pai mai prostilor toate adaposturile pentru caini sunt pline iar astia care spun ca protejeaza caini ii iau dupa care le dau din nou drumul pe strazi si lucrul asta se practica de zeci de ani,asa s-a ajuns la un numar atat de mare de caini pe strazi.
7
6
Și portul este plin de câini maidanezi
7
6
Eutanasierea fara discutii si inchisoare pentru toti cei ce se opun!
18
9
Nu am vazut niciodata hingherii sa adune cainii care umbla in haite, asa cum se facea inainte. Primaria nu face nimic, dovada este pe teren si vor fi tragedii si la noi.
24
6
Sa ii ia gagiu cu porș la el la palazu
6
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614