REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mai MULȚI ANGAJAȚI ai SPITALULUI de BOLI INFECȚIOASE se TEM pentru LOCURILE de MUNCĂ

Mai MULȚI ANGAJAȚI ai SPITALULUI de BOLI INFECȚIOASE se TEM pentru LOCURILE de MUNCĂ

Replica API 17 octombrie 2021 | 23:24 9947

Medicii de la Spitalul Clinic de Coli Infecțioase se află într-o situație disperată. În urma incendiului de vineri, 1 octombrie, mai multe cadre medicale ar urma să fie concediate. Vorbim despre asistente medicale și personalul auxiliar medical. În acest sens, în rândurile de mai jos puteți regăsi memoriul publicat.

„În contextul pandemic actual, când toate spitalele anunță efective insuficiente de personal sanitar, când se suspenda concediile de odihna că să se poată acorda îngrijiri numărului tot mai mare de pacienți infectați cu Sarscov-2, renunțarea la personalul medical încadrat cu contract de munca pe perioada determinata, al Spitalului de Boli infecțioase Constanta, este o decizie criminală.

Noi, asistenții medicali și infirmierele cu contract determinat am muncit în linia I de la începutul pandemiei cot la cot cu cei cu contract permanent de aproape doi ani, în condiții de criza sanitara, de presiune greu de imaginat. Am luptat cu frica de a ne îmbolnăvi, de a îmbolnăvi membrii familiei, am acceptat să muncim într-un loc evitat de multe cadre medicale, și am demostrat pe deplin capacitate profesionala și umana.

De ce acum nu mai este nevoie de noi? De ce întreg personalul de cadre medicale al Spitalului de Boli infecțioase Constanta, este în pericol de concediere, într- un moment când numărul de pacienți infectați este mai mare ca niciodată?

Normativul de personal este, în continuare, subdimensionat în instituțiile sanitare publice.

De ce un cadru medical la Spitalul de Urgenta Constanta în sectorul de covid urgență îngrijește singur 40-50 pacienți 12 ore în timp ce noi suntem eliminați din sistem?

Care este calitatea îngrijirilor primite de acești pacienți speriați de moarte și izolați de lume?

În contextul lipsei acute de personal calificat în instituțiile sanitare și perspectivele grave privind situația epidemiologică națională actuala, solicitam autorităților să găsească o rezolvare la situația dramatica în care ne găsim.

Considerăm asta o datorie profesionala și morala, în același timp!

Vrem să muncim , vrem să ne punem în practica cunoștințele și experiența, vrem să ne implicam în efortul general de salvare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, să ajutam la îngrijirea pacienților de covid pentru că, noi chiar știm să o facem!“, se arată în memoriu.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N au agonisit si ei nimic? Nu iti schimba un bandaj fara 20 lei
3
0
Personalul de la Infectioase sunt cei mai profesionisti din tot judetul. In loc sa dea drumul la spital.Ce mare lucru au de facut. Sa repare camerele Ati ului si restul e afumat ca doar nu a ars tot spitalul. Nu sunt in stare de nimic astia din primarie.Ce pretentii sa ai daca ei nu sunt in stare sa tunda iarba
15
4
Muuu replica
4
2
daca nu munciti,trintorilor,de unde sa luati bani?
6
8
De ce nu mai e nevoie de voi? Pentru ca ati avut o conducere penala, ce v-a bagat acolo pe pile.
15
7
Se va intampla peste tot asta in toate spitalele! Sa mancati paine goala!
14
6
Vai de capul vostru. Va concediam de mult la cum tratati pacientii, jigodiilor!
24
8
la cum ai scris asta de sub mine te-as da afara ieri
19
0
Acu daca nu mai este dna meneger ii posibil.Dar ar trebui sa stam fara griji atiita timp cit avem medici de vaza ex dna Maxim,are sotul cardiolog la judetean ce ii pasa.Musca de fese fosta menegera acu fiind demisa.Adevarata luptatoare si pupatoare de rect de Chitac dar ia suflat in pinze cind a fost pe sectie la noi si far de izoleta ca norodul.Asa sint uni nemernici si atiit.
7
14

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614