REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai mulți constănțeni au donat sânge pentru Florentina Gavrilă

Mai mulți constănțeni au donat sânge pentru Florentina Gavrilă

Replica API 26 ianuarie 2016 | 00:16 866

Tânăra din Constanța diagnosticată zilele trecute cu leucemie a găsit sprijin la concetățenii ei. În cursul zilei de azi, mai mulți constănțeni s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine să doneze, sporindu-i astfel șansele la o viață normală. Astfel, cetățenii mărinimoși au sărit în ajutorul tinerei și s-au prezentat la centru pentru a da o mână de ajutor. Tânăra ar fi ajuns la spitalul Câmpina din Capitală pentru investigații mai amănunțite și pentru administrarea tratamentului necesar.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța a fost frecventat destul de mult în ultimele luni. Astfel, constănțenii s-au unit în urma tragediei de la clubul Colectiv. Același lucru s-a întâmplat și în cazul tinerei Florentina Gavrilă bolnavă de leucemie. „Au fost mai mulți donatori astăzi și au spus că au venit în urma anunțului pe care l-au văzut în presă. Dar nu au fost foarte mulți. Au fost astăzi și persoane care au spus că au donat că au venit în urma mesajelor care au circulate pe la televizor. Au fost zeci de persoane care au venit astăzi. Dar nu toți cei prezenți au donat pentru această tânără. Avem și donatorii noștri fideli care vin periodic și donează”, a declarat Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța. Aceasta a amintit că persoanele care au anumite afecțiuni medicale nu mai pot dona sânge și de asemenea, și de persoanele care au această restricție însă temporar: „Nu pot dona sânge persoanele care au avut până în prezent o formă de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, sau cei care au anumite boli de inimă. Aceștia nu mai pot dona niciodată sânge. Temporar, nu pot dona nici persoanele care au anemie, care au avut o intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni, femeile care au născut, cei care la fel, și-au făcut tatuaje în ultimele 6 luni. E o restricție temporară.”, a adăugat Alina Dobrotă.

Amintim că o constănţeancă a lansat, zilele trecute, un apel disperat către prietenii ei virtuali, şi nu numai, pe care i-a rugat să doneze sânge pentru o tânără pe care a cunoscut-o în Spitalul Judeţean Constanţa. Florentina Gavrilă are doar 25 de ani, iar joi, 21 ianuarie a.c., a fost diagnosticată cu leucemie.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218