REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai mulţi constănţeni certaţi cu legea au crezut că-şi găsesc salvarea în America: Leonida Teohari, prinţul Raţiu, soţii Radu şi Diana Nemeş

Mai mulţi constănţeni certaţi cu legea au crezut că-şi găsesc salvarea în America: Leonida Teohari, prinţul Raţiu, soţii Radu şi Diana Nemeş

Replica API 25 iunie 2014 | 00:00 308

Îndemnul proxenetului: "Veniţi în SUA pentru un viitor fericit!"

Îndemnul proxenetului: "Veniţi în SUA pentru un viitor fericit!"

De-a lungul timpului, mai mulţi constănţeni certaţi cu legea au găsit ca şi soluţie salvatoare fuga din ţară. Dar nu oriunde, ci în America şi împrejurimi, acolo unde, din câte se pare, le este mai uşor să-şi urmeze visul şi asta pentru că nu degeaba a apărut ideea care îmbină prosperitatea, egalitatea, libertatea şi oportunitatea în aşa-zisul "The American Dream".

Primul mare escroc post-decembrist dovedit şi condamnat, care a ales să-şi urmeze visul canadian este Leonida Teohari, aflat mult timp pe lista celor mai căutaţi infractori a Poliţiei Române. În timp ce autorităţile de pe meleagurile mioritice se dădeau de ceasul morţii pentru a-l prinde pe cel care a fost condamnat în 1998 la 4 ani de închisoare pentru înşelăciune, fiind acuzat că a prejudiciat Credit Bank şi defuncta Dacia Felix cu 27,6 milioane de dolari şi 25,5 milioane mărci germane, Teohari apărea în presa din Canada pozând într-o victimă a puterii corupte din România, fiind îngenunchiat, chipurile, de conspiraţia mafiei post-comuniste. Poveştile lacrimogene din presa din afară au continuat, în timp ce cunoscutul Leonida se trăgea în poze cu Ion Iliescu şi bunii săi prieteni, familia Funderburk, sfidând astfel tot ce înseamnă România. În contextul de faţă poate fi inclus şi Radu Nemeş, alături de soţia lui Diana, cercetaţi în dosarul de evaziune fiscală alături de Sorin Blejnar, care a condus ANAF-ul, dar şi Codruţ Marta, fost şef de cabinet. Mandatul de arestare preventivă a fost emis pe numele lui Nemeş în 2012, numai că... inculpatul îşi trăia visul american, fugind din ţară acum un an şi jumătate. Potrivit presei internaţionale, soţii Nemeş şi-ar fi transferat toţi banii obţinuti din fraudarea fiscului, printr-o bancă din Dubai, astfel având parte de un stil de viaţă luxos în America, acolo unde s-au umplut de proprietăţi. Însă, anul acesta le-a sunat ceasul. Ei au fost ridicaţi de pe proprietatea lor din California, acolo unde, culmea, aveau construit şi un buncăr, unde se speculează că ar fi îngropat mondede din aur, cumpărate din banii furaţi din România, fiind acuzaţi de o pagubă de circa 50 de milioane de euro. Ca atare, Radu Nemeş a fost extrădat din Statele Unite, ajungând pe mâna magistraţilor din România.

Andrei, zis Prinţul Raţiu: Veniţi în America pentru un viitor fericit

Andrei Valentin Prisecaru, zis Prinţul Raţiu, acuzat de procurorii constănţeni de lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, decizie ce a rămas definitivă în decembrie 2013. Cât despre acuzaţii, acestea se referă la faptul că a sechestrat, în 2011, o tânără din Năvodari, Tatiana Pânzaru, chiar a sa logodnică, într-un apartament din Mamaia. În sarcina lui s-a mai reţinut că ar fi obligat-o pe aceasta să se prostitueze în folosul său. Şi... se află după gratii - ar spune mulţi şi aşa ar fi şi normal. Dar nu este aşa. Şi individul de faţă, cu pseudonim de prinţi şi alte ranguri regale, se află în New York, de unde postează regulat pe Facebook, ameninţând "mafia" din România, care i-ar fi înscenat toată treaba. În plus, el nu ezită să se laude cu viaţa pe care o duce acolo, etalându-şi fizicul în fotografii care se vor a ilustra traiul îmbelşugat. Ultimele sale rânduri de pe internet, care datează din 12 iunie anul curent, îndeamnă românii să plece în America: "Dragi prieteni şi stimaţi români, acesta este pentru voi un sfat sincer şi din inimă! Come to America for yours happy future!".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367