REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai mulţi copii cazaţi la Phoenicia Holiday Resort au ajuns la spital. Reprezentanţii complexului ameninţă cu instanţa

Mai mulţi copii cazaţi la Phoenicia Holiday Resort au ajuns la spital. Reprezentanţii complexului ameninţă cu instanţa

Replica API 15 august 2014 | 00:00 206

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară

A fost alertă, miercuri, 13 august a.c., la Constanţa! Ambulanţele au fost solicitate la complexul controlat de omul de afaceri libanez Mohammad Murad. Peste zece copii cazaţi la Phoenicia Holiday Resort au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, cât şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, pentru îngrijiri de specialitate. Şapte ambulanţe au preluat nouă copii în 24 de ore. "În ultimele 24 de ore au fost nouă solicitări. Copiii au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe. S-a intervenit cu şapte ambulanţe", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Micuţii au acuzat febră, dureri abdominale, dureri de cap, vărsături, specifice unei toxiinfecţii alimentare. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au declanşat o verificare în acest caz. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu vor recolta probe din mâncare, dar şi din apa piscinei, pentru a identifica cauza îmbolnăvirii. "Ei nu au declarat că au ajuns cu toxiinfecţie alimentară la spital. Medicii au ajuns la concluzia că poate li s-a făcut rău din cauza căldurii. Ei au acuzat dureri de cap, febră, vârsături, dar asta nu înseamnă că ne confruntăm cu un caz de toxiinfecţie alimentară. Copiii nu au fost internaţi în spital. Ei au primit consultaţii de specialitate şi au plecat. Am trimis inspectorii, facem controale. Nouă copii au ajuns miercuri seară la Urgenţă. Un alt copil a ajuns la Boli Infecţioase, dar în cazul lui s-a refuzat internarea", a declarat Cristina Schipor, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Câţiva părinţi au preferat să se prezinte personal cu micuţii la spital. Aşa se face că părinţii unui copil au refuzat internarea acestuia la Spitalul de Boli Infecţioase. Turiştii au părăsit unitatea de tratament la scurt timp după ce medicii i-au administrat copilaşului perfuzii. De cealaltă parte, reprezentanţii Pheonicia au transmis un punct de vedere prin care au dat de înţeles că sunt posibile "victime" ale concurenţei: "Referitor la informaţiile apărute în presă, Phoenicia Holiday Resort doreşte să clarifice anumite aspecte legate de apariţia unei epidemii de toxiinfecţie alimentară. Vă informăm că în complexul Phoenicia se află peste 2 400 de persoane, din care 85% turişti, iar restul personal angajat. Din această cifra copiii reprezintă 25%. Complexul Phoenicia Holiday Resort este singurul complex de pe litoral care beneficiază de cabinet medical. În cadrul cabinetului medici specialişti în pediatrie oferă consultaţii în program prelungit. Informaţiile apărute sunt total nefondate, eronate, lipsite de logică şi responsabilitate şi nedocumentate. Aceasta abordare nu ne-a surprins, ci dimpotrivă face parte din viaţa noastră de zi cu zi, ca oameni de afaceri. Regretăm această modalitate de abordare, după 24 de ani de democraţie şi libertate de exprimare şi constatam zi de zi că bună parte din presă nu face decât sa dezinformeze publicul şi să afecteze imaginea oamenilor de afaceri, în special a mediului privat şi chiar imaginea ţării şi a turismului românesc. Precizăm că până în acest moment nu suntem informaţi de către autorităţile abilitate că ar exista vreo problemă în acest sens, aspect legat de sănătatea turiştilor. (...) Phoenicia Holiday Resort va face demersuri legale şi va intenta proces împotriva celor care ne-au creat prejudicii de imagine", se arată în comunicatul reprezentanţilor resortului.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367