REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai mulți elevi din Constanța participă la programul de vară ”Hai la facultate”

Mai mulți elevi din Constanța participă la programul de vară ”Hai la facultate”

Replica API 28 iulie 2021 | 21:42 2802

Proiectul ”Hai la facultate” este un program de vară pentru elevi de liceu, organizat de Universitatea Politehnică din București, la care participă și liceele tehnologice Dimitrie Leonida și Gheorghe Miron Costin din Constanța, în perioada 16 - 30 iulie.

Liceul Dimitrie Leonida din Constanța

StudUPB se adresează unui număr de 675 elevi proveniți din liceele de stat din România. Programul va debuta cu transportul elevilor și instalarea acestora în unitățile de cazare (cămine studențești situate în campusul universitar al UPB), cu scopul de a le oferi acestora o experiență autentică a vieții de student (în scopul creșterii motivației acestora de a finaliza cu diplomă de bacalaureat studiile liceale și de a se îndrepta ulterior către învatamântul terțiar). Activitatea de acomodare și îndrumare va continua cu prezentarea campusului UPB, prezentarea generală a universității, a celor 15 facultăți și a ofertei educaționale, cu scopul de a se familiariza cu ceea ce presupune viață de student și cu mediul în care își vor desfășura majoritatea activităților aferente programului de vara de tip punte. Totodată, se va avea în vedere susținerea unor prezentări ale departamentelor interne ale universității, cu accent pe oportunitățile și beneficiile oferite prin dobândirea calității de student (Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative - CCVSAR, Centrul de Antreprenoriat, biroul Erasmus+) și a asociațiilor studențești din UPB. Componentă teoretică va cuprinde cursuri specifice domeniilor de studiu ale celor 15 facultăți implicate, prin care se urmărește familiarizarea elevilor cu sistemul de învatamânt universitar (ex: fizică, matematică și informatică aplicată). Componentă practică presupune organizarea unor ateliere unde se vor folosi kit-uri de robotică, a unor experimente reale și virtuale pentru întelegerea fenomenelor fizice și activități în laboratoare de cercetare-inovare ale universității, dotate cu aparatură de ultima generație. Vizite de studiu la firme partenere ale celor 15 facultăți. Participarea la competiții sportive, activități recreative și culturale:

• sunt propuse jocuri de echipă precum fotbal, volei, handbal, tenis de masă, darts, bowling, biliard, ce vor contribui la dezvoltarea unor competențe precum lucrul în echipa, stabilirea și asumarea de obiective, disciplină și perseverență.

• Activități recreative de tip team building: vor cuprinde participarea elevilor la jocuri de socializare (ex: activită?i specifice Xbox, Laser tag, Activity, Catan, șah, Rummy), proiecții de film (în campusul UPB și în cinematograf), activități recreative– seri de socializare și de jocuri educative.

• Activități culturale: includ vizite la obiectivele culturale și istorice emblematice din București, vizite la muzee precum Muzeul Antipa, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar Național, la Palatul Parlamentului și la teatru/opera.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce cacaturi sa inventati!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218