REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai mulţi evazionişti din Constanţa, „săltaţi” de oamenii legii!

Mai mulţi evazionişti din Constanţa, „săltaţi” de oamenii legii!

Replica API 27 aprilie 2016 | 00:00 686

Condamnaţi şi pentru şantaj

Condamnaţi şi pentru şantaj

Mai multe persoane din Constanţa, condamnate definitiv pentru evaziune fiscală, au fost introduse în penitenciarul Poarta Albă! Este vorba despre o grupare infracţională care a organizat un circuit financiar ilicit prin intermediul firmelor fantomă. Mai exact, la data de 25.04.2016, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale i-au depistat pe Enea Petrică Cristian, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi lipsire de libertate; Râpeanu Liviu, în vârstă de 36 de ani, condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală; Stănei Adrian, în vârstă de 41 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi şantaj; Caraion Corneliu, în vârstă de 34 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnatură privată; Moisoiu Radu, în vârstă de 37 de ani, condamnat la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală şi instigare la fals în înscrisuri sub semnatură privată şi pe Pescaru Luigi, în vârstă de 39 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la fals în inscrisuri sub semnatură privată.

La aceeași dată, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurale Constanţa, Postul de Poliţie Cumpăna, l-au depistat pe Condrea George, în vârstă de 36 de ani, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare cu pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cei în cauză au fost introduşi în Penitenciarul Poarta Albă. Potrivit anchetatorilor, Petrică Cristian Enea şi Adrian Stănei, în calitate de asociaţi şi administratori ai unei societăţi din Constanţa, au organizat un circuit financiar ilicit prin intermediul firmei fantomă, SC BT SRL din Cobadin.

Ei virau sume mari de bani în contul acestei societăţi din Cobadin, care nu aveau acoperire. La un moment dat, George Condrea, Radu Moisoiu şi Liviu Rîpeanu au căpătat calitatea de intermediari şi primii doi trebuiau să-i vireze celui de-al treilea o sumă de bani, care ajungea, în cele din urmă, la capi. Numai că banii s-au "pierdut pe drum" şi de aici a luat naştere episodul ce i-a adus în atenţia oamenilor legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614