REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai mulți liberali lansează un manifest către membri și simpatizanți și vor măsuri urgente în partid

Mai mulți liberali lansează un manifest către membri și simpatizanți și vor măsuri urgente în partid

Replica API 30 ianuarie 2017 | 00:45 309

Mai mulți liberali au transmis, duminică, un manifest prin care cer membrilor și simpatizanților să li se alăture pentru a aplica urgent măsurile necesare pentru reconstrucția Partidului Național Liberal.

Documentul este semnat de Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbrăveanu, Virgil Guran, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragoș Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Vlad Nistor, Dragomir Tomașeschi, Lucia Varga și Radu Zlati.

Aceștia cer dizolvarea imediată a Comisiei de Unificare și înlocuirea sa cu o comisie de organizare a alegerilor interne, cu membri care nu vor candida pentru o funcție de conducere.

O altă măsură pe care o doresc luată este organizarea de alegeri pornind de la baza partidului, cu programe de viziune și acțiune politică, cu respectarea dreptului de a candida și de a alege al tuturor membrilor declarați ai PNL.

Semnatarii mai cer constituirea Comisiilor de Organizare a alegerilor la toate nivelele și în toate organizațiile partidului, constituirea unui Comitet de Dezbatere Doctrinară care să pregătească o platformă menită să fie adoptată în Congresul PNL și instituirea unui sistem electoral prin care viitorul președinte al partidului să fie desemnat prin votul tuturor membrilor PNL.

"Partidului Național Liberal este singurul partid de dreapta din România și singurul partid istoric reprezentat în Parlament. PNL nu poate fi un actor politic oportunist, un grup de interese cu mize personale. PNL trebuie să își reafirme statutul de partid major care a contribuit decisiv la crearea statului român modern. El trebuie să câștige din nou încrederea societății românești în capacitatea sa de a fi un lider în construcția României de mâine", menționează liberalii.

Manifestul cuprinde și referiri la situația din PNL și la faptul că nu a fost organizată o dezbatere în partid pentru a fi analizat rezultatul alegerilor parlamentare din decembrie.

"În anul 2014, unificarea dintre PNL și PDL, menită să consolideze frontul de dreapta în politica românească, a dus la victoria președintelui Iohannis și a programului "România lucrului bine făcut"! După 2014, partidul a intrat însă într-un declin care ne-a condus la dezastrul electoral din 2016, un declin care continuă și va continua atâta timp cât nu vom avea curajul unei analize lucide", se mai menționează în document.

În opinia semnatarilor, eșecul PNL este rezultatul a doi ani de ignorare a problemelor interne și a dorințelor și aspirațiilor societății românești.

Printre problemele enumerate în document se numără: "procesul de unificare PNL-PDL a durat prea mult și a fost condus fără curaj și fără viziune politică; prelungirea existenței structurilor bicefale a dezorganizat partidul și a încurajat luptele interne, sub conducerea unor lideri cu deficit de legitimitate; dezbaterea internă nu a mai fost liberă, fiind înlocuită cu directive de la centru, iar liderii s-au îndepărtat de baza partidului, care a început să fie tratată ca o simplă masă de manevră; statutul partidului a fost încălcat sistematic prin decizii netransparente care au erodat democrația și încrederea în interiorul partidului".

Aceștia mai spun că primarii și aleșii locali liberali au fost în mare parte lăsați în afara procesului de pregătire a alegerilor parlamentare, ceea ce a demobilizat partidul și a condus la o pierdere electorală semnificativă în numai câteva luni, de la alegerile locale la cele parlamentare.

Liberalii semnatari ai manifestului caracterizează și relația PNL cu societatea românească. Ei spun că partidul a devenit închis și netransparent, lipsa unei dezbateri doctrinare a slăbit identitatea formațiunii, a arătat indiferență față de valori și ignorarea nevoilor societății.

"Comunicarea catastrofală, cu metode și prin persoane prost alese au dus la pierderea încrederii electoratului de dreapta care ne-a considerat incapabili de guvernare. PNL a eșuat în relația cu întreprinzătorii și clasa de mijloc și a arătat o totală lipsă de dorință pentru un dialog cu intelectualii și mediul academic. În locul unei atitudini lucide, societatea a văzut că ne complacem în analize false și celebrări absurde ale eșecului prezentat ca succes", se mai precizează în document, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar sa nu care cumva sa mai vad fetele alea palide si bestiale din conducere, vrem schimbati tonti presedintii si vicepresedintii chiar si din filialele din tara : pestele de la cap pute !
0
0
Eliminati-l pe Cap mare Dragomir cu sleahtca de hoti Bourceanu, Baiazid, Boroianu si veti vedea ce cresteti in sondaje. Vrem conducere intelectuala onesta la cel mai vechi partid din Romania, jos hotii si incultii fara basisti si pupincuristi
0
0
MULTA MUIE PDL ! PROSTILOR DIN ADEVARATUL PNL , DATI JEGOSII BASISTI AFARA DIN PARTID .
1
0
Mai fratilor cind va treziti si eliminatii securistii si pesedistii din rindul vostru?
0
0
Lipitorile si lingaii de la PNL CT sa spuna multumesc ca nu au fost amendati de primarie,nu au dat zapada,nici nu au spart gheata din fata sediului!! Dupa alegeri nu era nici unul la sediu acum nu mai ai loc de parcare in zona de LIPITORILE astea
4
0
Europenismul lui Ciolanis
6
1
PNL nu numai ca a esuat in relatia cu oamenii care au o afacere si cei din clasa de mijloc ci pur si simplu si-au batut joc de ei print tot soiul de masuri imbecile de haituire si bataie de joc... Complicitatea liderilor locali cu clanul Mazare a facut ca acest oras sa se degradeze si sa se scufunde in mizerie si saracie. Constanta nu mai are nicio sansa cu actualii politicieni.
5
1
Poporu vrea sa va futa n gura.
2
4
Poporul va da MUIE NON STOP !.
5
3
In sfarsit lumea se trezeste. Amorteala indusa de liderii actuali este rezultatul sistemului comunist de alegere a liderilor. Au fost numiti impotriva vointei majoritatii. Astfel, conducatorii, au facut ce au vrut sefii lor nu majoritatea.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102