REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mai mulți MARINARI, printre care și un ROMÂN, au fost ATACAȚI de PIRAȚI în Golful Guineei

Mai mulți MARINARI, printre care și un ROMÂN, au fost ATACAȚI de PIRAȚI în Golful Guineei

Replica API 26 octombrie 2021 | 00:00 863

Militarii ruși au salvat 20 de ucraineni, un rus și un român din mâinile piraților în Golful Guineei. Potrivit comandantului unui detașament de nave de război al Flotei de Nord din Rusia, căpitanul Rank Stanislav Varik, militarii nu aveau informații dacă vreunul dintre pirați a rămas la bord, informează Interfax, citat de stiripesurse.ro.

Foto: Captură de la intervenție

Echipajul navei, care a fost eliberată luni de marinarii ruși în Golful Guineei, includea 20 de cetățeni ucraineni, un român și un rus, a declarat reporterilor căpitanul Stanislav Varik, comandantul navelor de război ale Flotei de Nord.

"În echipajul navei erau 22 de persoane: un rus, un român și 20 ucraineni. Toți sunt în viață și sănătoși. Ei erau adăpostiți într-o cameră izolata", a menționat departamentul.

Varik a spus că, după ce a primit un mesaj de la Biroul Internațional de Activități Antipiraterie despre deturnarea navei, a decis să trimită acolo un elicopter, „care în cele mai dificile condiții hidrometeorologice - a fost o ploaie tropicală puternică - a zburat către zonă specificată”.

„Ajuns în zonă, am găsit o barcă rapidă de mare viteză, care manevra pe marginea vasului deturnat. Auzind sunetul elicopterului și văzându-l, pirații în număr de opt persoane erau deja încărcate în barcă la momentul sosirii elicopterului, iar barca s-a schimbat brusc”, a declarat comandantul detașamentului.

Potrivit acestuia, detașamentul de nave a fost pus în alertă totală, grupările de activitate antiteroristă ale marinarilor de pe toate navele detașamentului Flotei Nordului din Rusia au fost ridicate în alertă.

Militarii au reușit să stabilească legătura cu echipajul navei. "Atunci a început cea mai dificilă și periculoasă muncă - aterizarea unui grup de asalt (de foc) sub acoperirea unui elicopter, sub acoperirea puterii de foc a navei. Nava se afla la 300 de metri de nava deturnată. Marinii au lucrat rapid, clar și eficient”, a spus comandantul escadronului de nave.

Potrivit acestuia, șase pușcași marin s-au îmbarcat pe nava, asigurată de-a lungul lateral, au examinat nava timp de o jumătate de oră și au salvat echipajul ascuns. „Nu sunt victime”, a spus Varik.

El a mai menționat că un grup format dintr-un anchetator și un procuror a fost debarcat suplimentar pe navă. Potrivit comandantului detașamentului, acum nava este escortată de un detașament de nave la cererea căpitanului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369