rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mai mulți pompieri și mai multe puncte de prim ajutor, vara aceasta, pe plaje!

Pompierii au, vara aceasta, mai multe puncte temporare de stingere și mai multe puncte de prim ajutor pe plajele de pe litoral românesc. În Constanța, Mamaia, Eforie Nord, Mangalia și Techirghiol, staționează, toată vara, ambarcațiuni care vor interveni în cel mai scurt timp în zonele de îmbăiere. Iar în sprijinul pompierilor constănțeni au fost detașați, de la 18 inspectorate din țară, peste 1.000 de pompieri.

Aceste date au fost prezentate, miercuri, 26 iunie a.c., de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” în cadrul Colegiului Prefectural organizat de prefectul Dumitru Jeacă, în care s-a pus în discuție cât de pregătite sunt instituțiile statului pentru sezonul estival aflat în desfășurare.

Dincolo de controalele la operatorii turistici, de măsurile de prevenție și de amenzi, principala solicitare către ISU Dobrogea vizează un timp de răspuns cât mai scurt la solicitări. În consecință, așa cum a arătat col. Gheorghe Popa, inspector șef ISU Dobrogea, au fost realizate demersurile necesare pentru acest scop. În consecință, vara aceasta, pe litoralul românesc sunt mai mulți pompieri – mulți detașați din țară! – mai multe echipamente și mai multe puncte de prim ajutor pe plajă.

„Pe întreg litoralul, au fost operaționalizate 10 puncte temporare de stingere (faţă de 9 anul trecut), 8 puncte de prim ajutor (faţă de 7 vara precedentă) şi 5 puncte de salvare acvatică (la fel ca în 2018). Din cele 10 puncte temporare de stingere, 8 au program de lucru permanent (Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Costineşti şi staţiunea Mamaia), iar 2 doar în week-end (Valea Dacilor şi Vama Veche). Fiecare dintre acestea este încadrată cu câte o autospecială de stingere a incendiilor”, a arătat reprezentantul ISU Dobrogea.

Cele opt puncte de prim ajutor au fost amplasate pe plajele din Corbu, Techirghiol, Năvodari, staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Vama Veche.

„Acestea sunt dotate, în total, cu 7 şenilate, 7 corturi, 8 ambulanţe SMURD şi 3 motociclete SMURD şi au programul de lucru de 12 ore/zi (în intervalul orar 08.00 – 20.00). După ora 20:00, când punctul de prim ajutor se închide, ambulanţele şi motocicleta SMURD detaşate din ţară vor executa servicul din alte locaţii”, a mai arătat șeful ISU Dobrogea.

Totodată, pe toată durata sezonului estival, punctele de prim ajutor vor fi sprijinite, în mediul acvatic, de 5 ambarcaţiuni (puncte de salvare din mediul acvatic), ce vor staţiona astfel: o ambarcaţiune în Portul Turistic Tomis - asigură intervenţia în zona de îmbăiere a Staţiunii Mamaia; o ambarcaţiune în Portul Turistic Belona din Eforie Nord - asigură intervenţia în zona de îmbăiere a Staţiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud; o ambarcaţiune la Grupul de Nave Mangalia din cadrul Gărzii de Coastă - asigură intervenţia în zona de îmbăiere a oraşului Mangalia şi staţiunile aferente până la Costineşti, inclusiv; o ambarcaţiune pe Lacul Techirghiol - asigură intervenţia în zona de îmbăiere a Lacului Techirghiol; o ambarcaţiune pe Lacul Siutghiol - asigură intervenţia pe întreg lacul, având în vedere că pe acesta se desfăşoară frecvent evenimente cu diferite ambarcaţiuni.

„Echipajele din Portul Tomis, Siutghiol, Eforie şi Mangalia vor fi sprijinite în acţiunile de căutare-salvare de scafandrii. Aceştia vor fi numiţi din rândul personalului planificat la sesiunea de antrenamente de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie.

Pentru a putea face faţă tuturor situaţiilor de urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a solicitat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentarea forţelor şi mijloacelor unităţii noastre cu personal şi tehnică de la alte inspectorate judeţene.

Astfel, în sprijinul nostru au fost trimise, de la inspectoratele din ţară, 7 ambulanţe SMURD tip B2 (faţă de 6 ambulanţe anul trecut); 7 şenilate (faţă de 6 autospeciale anul trecut); 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă (faţă de 3 anul trecut); 1 microbuz pentru transport personal (la fel ca anul trecut).

În plus faţă de anul trecut, în această vară au mai fost trimse pe litoral: 2 autoturisme; 1 motocicletă SMURD; 1 ambarcaţiune RHIB.

Totodată, un număr impresionant de forţe, de la 18 inspectorate din ţară – faţă de 26 de inspectorate anul trecut (Dolj, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vrancea, Iaşi, Teleorman, Galaţi, Hunedoara, Buzău, Prahova, Bihor, Maramureş, Suceava, Botoşani, Sibiu, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin), va fi angrenat, pe toată durata verii, în misiunile de pe litoral: 1088 de subofiţeri (faţă de 680 anul trecut), împărţiţi în 8 serii (faţă de 7 vara trecută), a câte 2 săptămâni, câte 136 de subofiţeri operativi/serie (faţă de 85 subofiţeri/serie în sezonul trecut) vor veni în sprijinul cadrelor noastre, pentru asigurarea unei intervenţii rapide şi limitarea situaţiilor de urgenţă.

Programul de lucru al personalului operativ din subunităţile de intervenţie va fi de 9-10 ture/lună, în regim de 24 de ore/tură, cu 48 de ore recuperare.

Pentru a acoperi deficitul de personal, vor fi angrenaţi în misiunile de sezon şi elevii Şcolii de subofiţeri pompieri şi protecţie civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, atât pe ASAS-uri, cât şi pe ambulanţe, pentru elevii care au calificare de paramedic, pe perioada cât aceştia se află în practică”, a mai arătat reprezentantul ISU Dobrogea.

Controale și măsuri de prevenire la hotelurile, pensiunile și vilele care au scăpat în 2017 și 2018!

Potrivit evidenţei publicate pe site-ul Ministerului Turismului, la nivelul judeţului Constanţa, sunt înregistraţi aproximativ 1800 de operatori economici, ce desfăşoară activităţi de cazare turistică şi 1300 de structuri de alimentaţie publică, ce desfăşoară activităţi în cadrul unităţilor de turism sau independent.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în această perioadă, la nivelul inspectoratului au fost dispuse măsuri ce vizează, pe de o parte, asigurarea unei intervenţii operative a structurilor inspectoratului pentru limitarea, lichidarea şi înlăturarea urmărilor situaţiilor de urgenţă sesizate prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112 şi, pe de altă parte, desfăşurarea controalelor de prevenire, împreună cu structurile abilitate.

Astfel, sunt vizate, cu consecvenţă, următoarele obiective: planificarea şi organizarea acţiunilor preventive în zonele şi localităţile turistice, precum şi a celor în cooperare cu celelalte structuri ale M.A.I.; verificarea structurilor de primire turistice şi de alimentaţie publică, destinate turismului din zona litoralului, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai serviciilor descentralizate, în condiţiile respectării prevederilor legale şi, după caz, a protocoalelor de colaborare; asigurarea unei capacităţi optime de intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor specifice situaţiilor de urgenţă generate de incendii şi dezastre în zonele şi localităţile cu potenţial turistic, limitarea şi înlăturarea efectelor acestora prin intervenţii operative; optimizarea relaţiilor de conlucrare şi cooperare cu unităţile ministerului precum şi a colaborării cu instituţii abilitate în domeniul asigurării ordinii publice şi gestionării situaţiilor de urgenţă; intensificarea controalelor şi acţiunilor preventive în scopul reducerii numîrului de incendii, precum şi situaţiilor de urgenţă sau a stărilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi sensibilizării turiştilor privind riscurile de incendiu specifice.

În ceea ce priveşte controalele de prevenire a situaţiilor de urgenţă la unităţi de turism şi agrement, acestea vizează, cu prioritate, construcţiile care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, obiectivele la care se înregistrează aflux mare de turişti pe timpul sezonului estival (cluburi/unităţi de alimentaţie publică), cladirile de turism, încadrate, potrivit reglementărilor tehnice specifice, drept “clădiri înalte”, obiective la care s-au produs situaţii de urgenţă în anul precedent, amenajări temporare în care vor fi organizate concerte sau spectacole, parcuri de distracţii şi agrement, târguri tematice şi alte amenajari similare, precum şi tabere şcolare şi alte asemenea spaţii cu caracter sezonier.

Misiunile preventive vizează şi obiectivele autorizate de Ministerul Turismului, necontrolate în anii 2017 si 2018, din punct de vedere al “numărului locurilor de cazare” (hotel, motel, pensiune, vilă, camere de închiriat etc), motivat de faptul ca, pentru multe obiective a fost schimbată destinaţia, astfel încât acestea să nu mai poată fi încadrate în prevederile HGR nr. 571/2016.

Totodată, pe timpul acestor misiuni, va fi verificat şi sistemul de înştiinţare/alarmare din localităţile de pe litoral şi vor fi verificaţi operatorii economici din agricultură şi SVSU.

Un accent deosebit va fi pus pe acordarea asistenţei tehnice de specialitate, operatorilor economici din turism şi societăţilor comerciale de agrement în domeniul organizării şi functionării sistemelor de protecţie la incendiu, asigurării evacuării şi menţinerii în funcţiune a mijloacelor de intervenţie în caz de incendiu, dezastre etc. precum şi pe activităţile de informare publică, în ceea ce priveşte regulile ce trebuie respectate pe perioada sezonului estival, adaptate la specificul zonei de competenţă.

În conformitate cu OIG nr. 23435 din 35.05.2019, pentru executarea controalelor de prevenire la unităţile de alimentaţie publică şi de turism, inspecţia de prevenire judeţeană va fi sprijinită, pe toată durata verii, cu 28 de inspectori, grupaţi în 7 serii (câte 4 specialişti/serie), de la inspecţiile de prevenire din unităţile subordonate IGSU, fiind ales doar personal militar cu o vechime mai mare de 3 ani în cadrul inspecţiei de prevenire. De acelaşi sprijin a beneficiat inspectoratul şi anul trecut, misiunile specifice fiind executate fără probleme, a mai transmis reprezentantul ISU Dobrogea.

F.B.

joi, 27 iunie 2019550
Comentarii

00un fan(26 iun 15:59)
Dragi salvamari, lasati ghertoii sa moara in liniste ca doar de aia vin la mare!
01Nume(26 iun 15:54)
Din pacate le este ingreunata munca de catre operatorii de plaje. De ex, duminica, in fata hotelului Tomis, cu greu au putut ajunge cu senilata la o persoana inecata pt ca erau sezlonguri pna in apa. Apoi, ca sa transporte victima la elicopter nu au avut loc , nefiind spatiu lasat intre umbrele. Au carat 6-8 barbati victima pe o targa,cand puteau sa o duca pe senilat. Rusine mistrului psd care a fost in control anuntat.
mai mult...Local
16 oct 09:38LocalCătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost...186

16 oct 03:02LocalPolițiștii de la Transporturi din Constanța și angajații CFR, lăudați pe Facebook: 'Merită respectul nostru'659
16 oct 02:59LocalDiplomă de apreciere pentru o văduvă de război din Constanța: i-a murit soțul la 11 luni de la căsătorie, iar fiica ei a murit de cancer475
16 oct 02:59LocalDin traficul rutier din Constanța: numere EXPIRATE, fără PERMIS și.. mașină burdușită cu pește!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, au depistat un...1167

16 oct 03:00LocalTânăr condamnat pentru furt, la Constanța404
16 oct 03:10LocalPersoană căzută în canal la Chirnogeni289
16 oct 02:52LocalAtenție, șoferi! Se amenajează un sens giratoriu între Constanța și Valu lui Traian

Atenție, șoferi! D.R.D.P. Constanța a anunțat că, luni, 14 octombrie, au fost demarate lucrările de montare...2703

16 oct 03:10LocalUn MINOR din Constanța, aflat sub influența alcoolului, a FURAT o mașină și a făcut ACCIDENT!775
16 oct 02:52LocalAccident rutier MORTAL în județul Constanța: pieton ÎNTINS pe axul drumului!5012
15 oct 02:09LocalBiciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință,...1104

15 oct 02:08LocalRAZII în Constanța, pe linia PROSTITUȚIEI! Dispozitiv SPECIAL pe raza Secției 2!1795
15 oct 02:08LocalSC Confort Urban SRL continuă să reabiliteze străzile din Constanța666
Vremea
18.4°18.4° - 20.2° miercuri, 16 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 53%
Vânt: 3.176 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportRomânia frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră...315

16 oct 00:00SportCosmin Contra, reacție grosolană în fața a 30.000 de copii: „F*** morții mă-tii, Pușcaș!”

România și Norvegia au terminat 1-1 meciul de pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020. Cosmin Contra a avut...453

16 oct 00:00SportSimona Halep va juca, probabil, cu Irina Begu la dublu feminin la JO 2020

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, marţi, la Cluj, că în proba de dublu feminin de la Jocurile...159

16 oct 00:00SportSpania, a şasea echipă calificată la EURO 2020. Rezultate complete

Spania a devenit, marţi seara, a şasea echipă calificată la EURO 2020 la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu...239

Politică
16 oct 03:12PoliticăVictor Ponta: De principiu, parlamentarii Pro România nu au cum să susțină guvernul Orban

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca „de principiu” parlamentarii formatiunii nu au cum sa...432

16 oct 03:02PoliticăOrban: În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice,...393

16 oct 03:01PoliticăKlaus Iohannis i-a trasat lui Ludovic Orban primele ordine: „Asta ne dorim cu toții“

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să preia Guvernul, după demiterea echipei conduse de Viorica Dăncilă....520

16 oct 02:54PoliticăLudovic Orban, desemnat premier

S-au încheiat consultările de la Cotroceni, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL,...679

16 oct 03:03PoliticăUDMR nu exclude să pice primul guvern propus: „Depinde foarte mult ce își propune PNL“

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a făcut marți, după ultimele negocieri de la Palatul Cotroceni, o...263

16 oct 03:03PoliticăSecretarul general al PNL anunţă „o victorie pentru copiii României“: Alocaţia va creşte în fiecare an

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, iniţiatorul legii care a dus la dublarea alocaţiilor pentru...295

16 oct 02:57PoliticăRESTRICȚII DE TRAFIC LA CASA DE CULTURĂ! Vine Dăncilă la Constanţa

Începând de miercuri, 16 octombrie, ora 18:00 și până joi, 17 octombrie, ora 20:00, se vor institui restricții de...641

16 oct 02:58PoliticăFostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean: Iohannis poate propune şi de trei ori acelaşi premier

Premierul poate merge chiar și a treia oară în Parlament cu aceeași listă de miniștri pentru că nu există...312

16 oct 03:01PoliticăLia Savonea și Ana Birchall s-au certat din nou în plenul CSM

Ministrul în funcție al Justiției și președintele CSM au avut, marți, din nou, un schimb de replici privind...312

16 oct 03:11PoliticăRareş Bogdan tună și fulgeră și îi acuză pe cei din opoziție că ȘANTAJEAZĂ PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că liberalii vor sta de vorbă cu fiecare aliat care i-a ajutat să...851

Monden
16 oct 00:00MondenTamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara...195

16 oct 00:00MondenLoredana Groza și Horia Brenciu, mult prea intimi la repetiții. Poziție demnă de Kama Sutra

A fost călărit de colegul Tudor Chirilă, de la ”Vocea României”, dar iată că Horia Brenciu a fost și el prins...248

16 oct 20:01MondenAnca Serea, epuizată cu șase copii: „Caut o bonă, abia mă mai descurc“

Oare cum e viaţa când ai casa plină de copii? Sunt mămici care abia se descurcă având grijă de doi prichindei,...230

16 oct 00:00MondenIrina Rimes face furori şi în rândul copiilor. Și-a închiriat vocea în desenul „Aventurile Fraților Urși“

Irina Rimes (28 de ani), jurata concursului ”Vocea României”, (PRO TV), s-a distrat de minune în studiourile de...139

16 oct 00:00MondenKira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Actrița Kira Hagi, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, una...173

16 oct 00:00MondenEi se bat pe premiul de 30.000 de euro de la concursul „Asia Express 3“. Cu ce calităţi intră în joc

Filmările pentru „Asia Express 3”, cel mai dur reality-show din România, vor începe după 18 octombrie, când...165

16 oct 00:00MondenAdele câştigă 75.856 dolari pe zi

Cântăreaţa Adele (31 de ani) câştigă 75.856 de dolari (circa 327.714 de lei) pe zi din drepturi de autor. Asta...149

16 oct 00:00MondenEddie Van Halen suferă de cancer la gât

Rockerul veteran Eddie Van Halen (63 de ani), membru fondator al cunoscutei trupe de muzică rock Van Halen, a...145

16 oct 00:00MondenElton John îl descrie în memoriile sale pe Michael Jackson ca pe „un bolnav mintal şi o persoană tulburată“

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat...164

16 oct 00:00MondenLars Ulrich, bateristul Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield

Lars Ulrich, bateristul trupei rock Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield,...152

Mapamond
16 oct 00:00MapamondMichel Barnier: Cele mai recente propuneri ale Londrei privind Brexitul nu sunt suficient de bune

Cele mai recente propuneri prezentate de Londra cu privire la Brexit nu sunt suficient de bune, a declarat marţi...140

16 oct 00:00MapamondMerkel: După Brexit, Londra va fi „un nou concurent“ la porţile UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile...148

16 oct 00:00MapamondSUA - afacerea ucraineană: Fiul lui Biden recunoaşte o „eroare“ politică

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina a pus într-o lumină proastă campania electorală a...144

16 oct 00:00MapamondBulgaria cere Turciei să oprească operaţiunea militară din Siria

Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că...163

16 oct 00:00MapamondMişcarea opozantului rus Navalnîi, vizată de percheziţii în mai multe oraşe pe întreg teritoriul Rusiei

Organizaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost vizată marţi de...130

16 oct 00:00MapamondSpania: Noi mobilizări ale separatiştilor în Catalonia

Separatiştii catalani şi-au continuat marţi acţiunile pentru denunţarea condamnării liderilor lor la pedepse grele...142

16 oct 00:00MapamondÎn UE sosesc mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale...140

16 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea...136

16 oct 00:00MapamondPoliţia italiană a confiscat zeci de mii de pastile yaba, „drogul nebuniei“

Peste 31.000 de pastile de yaba, cunoscute ca 'drogul nebuniei', au fost confiscate într-o amplă operaţiune în...148

16 oct 00:00MapamondMexic: 14 poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat...146

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2702

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3479

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...551

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...750

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1561

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4942

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...964

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2160

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2683

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1063