REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai mulţi primari constănţeni, audiaţi de procurorii DNA în dosarul "Caravana estivală"

Mai mulţi primari constănţeni, audiaţi de procurorii DNA în dosarul "Caravana estivală"

Replica API 29 martie 2014 | 00:00 210

Declaraţii despre perdelele forestiere

Declaraţii despre perdelele forestiere

Anumiţi primari din sudul şi sud - estul judeţului Constanţa au dat cu subsemnatul la DNA. Mai exact, procurorii i-au audiat pe edili, printre care s-a numărat şi Gheorghe Moldovan din Albeşti, cu privire la dosarul în care este cercetat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, printre care se află şi realizarea de perdele forestiere.

Cercetările continuă în dosarul de urmărire penală în care este implicat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Facem referire la urmărirea penală demarată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, în sarcina lui Constantinescu reţinându-se şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Printre altele este vorba de suma de 1.239.987,60 lei dată către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în cadrul proiectului de interes public judeţean "Caravana estivală a Judeţului Constanţa" şi unde, spun procurorii, cheltuielile nu au avut legătură cu obiectivele proiectului, adică realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturală, dezvoltarea turismului ecvestru etc., proiect adoptat prin Hotărârea CJ nr. 148/2010 şi nu au avut legătură cu Protocolul de colaborare cu autorităţi ale administraţiei publice şi instituţii, respectiv RA Romsilva, RAJDP Constanţa şi RAJA. Ca atare, toţi primarii din sudul şi sud-estul judeţului, au fost "vizitaţi" zilele trecute de către procurorii DNA pentru a fi audiaţi, unul dintre edilii care a confirmat acest aspect fiind Gheorghe Moldovan din Albeşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102