REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai mulţi primari din Constanţa şi Tulcea au căzut în plasa unor indivizi care se dădeau drept procurori DIICOT

Mai mulţi primari din Constanţa şi Tulcea au căzut în plasa unor indivizi care se dădeau drept procurori DIICOT

Replica API 13 octombrie 2014 | 17:00 150

Terminalul PayPoint are contracte încheiate cu o gamă largă de furnizori şi operatori din domenii variate, putându-se regăsi în magazine ce au semnat contractul de parteneriat. Prin urmare, fie că doriţi să plătiţi o factură sau o rată, să vă reîncărcaţi creditul pentru telefonul mobil, să trimiteţi sau să primiţi bani, nu trebuie decât să găsiţi magazinele partenere. Însă, infractorii deja au trecut la “atac”, ultima lor găselniţă fiind aceea de a suna la primării, recomandându-se a fi procurori DIICOT, unde cereau lista societăţilor comerciale partenere. De aici nu era decât un pas să intre în posesia altor date. Din câte se pare, şi mai mulţi primari din Constanţa au fost contactaţi de aceşti indivizi, între care şi localităţile Poarta Albă şi Saraiu.

După cum este specificat, PayPoint oferă o modalitate practică de plată a diverselor facturi, a transferului de bani sau de reîncărcare a telefonului mobil. Însă, mare grijă la infractori, întrucât deja au trecut la “atac”. În acest scop, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) lansează un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani), astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori D.I.I.C.O.T., încearcă să obţină informaţii susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective. Recent câţiva primari din judeţele Constanţa, între care se află Vasile Delicoti din Poarta Albă şi Dorinela Irimia din Saraiu, dar şi din Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care şi-a arogat calitatea de procuror D.I.I.C.O.T. şi a solicitat, prin telefon, date despre toate societăţile comerciale ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. În baza acestor informaţii obţinute, falsul procuror D.I.I.C.O.T. a contactat administratorii societăţilor comerciale de la care a solicitat şi în unele cazuri a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la D.I.I.C.O.T cu toate datele şi documentele solicitate telefonic. “D.I.I.C.O.T. atenţionează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile D.I.I.C.O.T. din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii.”, au specificat procurorii DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614