REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai mulţi români cazaţi la hoteluri de 5 stele în Bulgaria s-au trezit cu maşinile furate

Mai mulţi români cazaţi la hoteluri de 5 stele în Bulgaria s-au trezit cu maşinile furate

Replica API 10 august 2013 | 00:00 354

Scandal în parcare: turiştii au sărit la gâtul angajaţilor de la pază

Scandal în parcare: turiştii au sărit la gâtul angajaţilor de la pază

Românii care îşi petrec vacanţa în Bulgaria au, din nou, motive de îngrijorare. După ce, în anii anteriori, au avut loc o serie de furturi, vizate fiind maşinile de lux înmatriculate în România, iată că istoria se repetă. Bolizii aflaţi în parcările unor unităţi hoteliere cu pretenţii au dispărut. Păgubiţii: turişti români, care au făcut un scandal monstru.

Românii cazaţi în două hoteluri de cinci stele din staţiunea "Nisipurile de Aur" din Bulgaria au constatat, cu stupoare, că autoturismele lor, două la număr, au dispărut din parcare. Oamenii s-au plâns, potrivit Pro TV, că le-au fost furate şi telefoanele, însă managerii hotelurilor în care erau cazaţi au părut să ignore problema. Revoltaţi de situaţie, mai cu seamă că parcările beneficiau, teoretic, de supraveghere video, românii au sărit la gâtul angajaţilor care se ocupau de paza hotelului. Conform Pro TV, la unul dintre hoteluri manager este, culmea, un român. "Mi s-a furat maşina. Ne-am cazat, ne-au sugerat unde să parcăm, ne-au spus că este parcarea hotelului şi, când ne-am trezit, n-am mai găsit maşina", a povestit, postului de televiziune, unul dintre păgubiţi, Florica Ionescu. "Ne-au spus că ei nu răspund de parcare, de nimic. Am rămas cu copilul de 4 luni aici, suntem o grămadă de români, se fură telefoane, se fură de pe mese, se fură de peste tot", a relatat şi cumnata păgubitei. Turiştii i-au contactat pe poliţiştii români detaşaţi pe perioada verii la Nisipurile de Aur şi Albena. Iar incidentele nu se opresc aici, Pro TV relatând că, la mai puţin de 10 kilometri de "Nisipurile de Aur", în staţiunea "Constantin si Elena" s-a înregistrat un incident similar. "Am ajuns la hotel, am lăsat maşina în parcare, dimineaţa la micul dejun am constatat că maşina nu mai era. Am avut localizator GPS, am văzut că la ora 00 şi 8 minute maşina era la 35 de kilometri sud-vest de Varna", a povestit Ioan Andreca din Turnu Severin. Turiştii vor să îi dea în judecată pe proprietarii hotelurilor la care au fost cazaţi. Incidentele au fost semnalate şi Ministerului Afacerilor Externe, care nu a dorit să ofere detalii legate de situaţiile descrise mai-sus, însă a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria. Astfel, MAE avertizează românii să aibă grijă în privinţa furturilor de autoturisme din Bulgaria. Ministerul recomandă persoanelor care călătoresc cu autoturismul în Republica Bulgaria să încheie asigurări antifurt şi recomandă să fie consultată periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie - Alerte de călătorie. Un astfel de avertisment a mai fost transmis şi anul trecut în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când MAE recomanda să fie evitate călătoriile pe timp de noapte.

Sorin HULUBEI, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218