REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.4° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
0.4° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Mai mulți români, printre care și constănțeni, blocați pe un aeroport din Iordania! Video

Mai mulți români, printre care și constănțeni, blocați pe un aeroport din Iordania! Video

Andreea VREJOIU 7 decembrie 2022 | 10:27 2469

Un grup de aproximativ 100 de pasageri, printre care și constănțeni, sunt blocați pe aeroportul Amman din Iordania, întrucât zborul le-a fost anulat. Vorbim despre o cursă asigurată de compania Tarom, care se pare că a fost anulată din cauza ceții. Este vorba de zborul Ro 187.

,,Suntem aproximativ 100 de pasageri abandonați de Tarom pe aeroportul din Amman. Taromul nu răspunde, nu ne poate asigura nimic, vor să ne dea afară din aeroport. Noi ne-am opus aici, nu vrem să ieșim din aeroport. Reprezentantul Taromului de aici nu știe nimic, zice că ne vor da banii pe bilet și să ne descurcăm. Vor să aducă Poliția să ne scoată cu forța din aeroport”, spun oamenii.

Ce au transmis reprezentanții Ministerului Transporturilor

,,Nu au putut ateriza din cauza ceții și au aterizat pe Larnaca, au așteptat să se ridice ceața și nu au primit ok-ul dupa câteva ore să aterizeze pe Amman. Au luat decizia să se întoarcă la Otopeni pentru că ieșeau din orele de zbor și nu aveau alt echipaj de schimb acolo și rămâneau blocați. Îi cazează azi acolo și mâine îi recuperează”, au transmis reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Ce spun reprezentanții Tarom

,,Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, o aeronavă a Companiei TAROM care efectua astăzi zborul RO 187 pe ruta București - Amman a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, conform procedurilor standard în situații de vizibilitate scăzută.

Subliniem faptul că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă, iar aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã decolând spre destinația inițială - București imediat ce condițiile meteorologice au permis asta. De asemenea, precizăm că în prezent pasagerilor zborului RO 188 pe ruta Amman-București li se asigură asistență la sol conform Regulamentului EC261/2004, aceștia urmând să fie rerutați sau cazați, după caz.

Compania TAROM depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a minimaliza impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați.Vă mulțumim pentru înțelegerea și încrederea acordate și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure.”, au transmis reprezentanții Tarom.

Un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport

,,Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată.

Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată.

MAE, prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România.”, transmis reprezentanții MAE.

Video:

Update:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, susține că are în atenție situația românilor rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată. Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au asa ceva de prin anii 80 ,poate geniu de Grindeanu el este la transporturi acuma ,sa echipeze eronavele cu systeme GPS ,care sansa de a gresi un centimetru la un metru patrat este infima, sau maharii se bat inca pe amante in parlament.
0
0
Maharii de la Tarom nu au auzit??!!
0
0
Daca condițiile meteo sint nefavorabile, ce ai vrea sa faca? Se puna pe toata lumea in pericol si sa incerce sa aterizeze? Pilotul ia cea.mai buna decizie astfel incat zborul sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. Foloseste capul ala sa mai si gândești!
5
0
Mai prapaditi ca wizz sau ryan
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362