REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai presus de lege! Spălătoria B’WASH încă FUNCȚIONEAZĂ, deși proprietarul a fost SOMAT s-o DEMOLEZE

Mai presus de lege! Spălătoria B’WASH încă FUNCȚIONEAZĂ, deși proprietarul a fost SOMAT s-o DEMOLEZE

Replica API 12 iunie 2021 | 00:00 8823

În luna septembrie a anului trecut, reporterii Replica semnalau o situație ce avea loc în Constanța. Mai exact, o problemă de legalitate pe care spălătoria B’WASH o avea. Aceasta şi-ar fi început activitatea ilegal, fără autorizaţie de funcţionare, în luna iulie, la adresa bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 125. După ce a fost amendat de Poliția Locală, proprietarul terenului pe care funcționează spălătoria, Dan Pufleanu, a contestat amenda în instanță. Dar a pierdut definitiv. Fapt pentru acre, Primăria l-a somat ca, în termen de 30 de zile, să demoleze construcția. Nu s-a întâmplat asta. Cel mai probabil, administrația locală va depune acțiune în instanță pentru a-l obliga să purceadă la demolarea spălătoriei.

Situația prezentată de către reporterii Replica de Constanța pare să-i fi agitat treburile lui Pufleanu Dan. După ce a fost amendat d ePOliția Locală, pentru că a construit fără autorizație, Dan Pufleanau a contestat procesul verbal în instanță.

Acesta a arătat că imobilul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 125, se află în proprietatea sa, fiind dobândit în baza contractului de vânzare cumpărare, dar că terenul a fost închiriat societății Aqua Geoterma Resource SRL, care la rândul său a închiriat societății Public Creation SRL și că, de fapt, acesta ar fi realizat construcția fără autorizație de construire.

După o sentință nefavorabilă, pronunțată pe 8 decembrie 2020 de către Judecătoria Constanța, Pufleanu a mers mai departe și a depus apel la Tribunalul din Constanța.

Și la apel, Pufleanu a susținut că nu deține nicio calitate față de lucrările constatate ca fiind edificate fără autorizație de construire. În fapt, a invocat în esență lipsa calității sale de subiect activ al contravenției, rezultată din faptul că a cedat folosința terenului pe care s-a edificat construcția prin contract de comodat societății Aqua Geoterma Resource SRL, care la rândul său a închiriat terenul către Public Creation SRL și că această din urmă societate este cea care a edificat construcția și care în consecință are calitatea de subiect activ al contravenției.

Ce a decis instanța

În ce privește legalitatea procesului-verbal, Tribunalul a apreciat că acesta a fost întocmit cu respectarea legii și că în mod corect prima instanță a apreciat că motivele de nelegalitate a procesului verbal invocate de acesta nu pot fi reținute.

Pentru aceste considerente, Tribunalul Constanța a respins apelul formulat de Pufleanu Dan. Sentința a fost pronunțată pe data de 27 aprilie 2021 și este definitivă.

În aceste împrejurări, Primăria l-a somat să demoleze lucrprile, în termen de 30 de zile,dar nu s-a respectat termenul, ba a și expirat.

Citește și:

După ce a funcţionat ILEGAL, spălătoria B’WASH vrea să intre în NORMALITATE

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui luati la intrebari cei care dau autorizatii de tot felul.pentru a construi.Blocul de vizavi republica,si multe altele.
0
0
chtizac si ovaresian, cine ii baga ij seama ?
1
0
Doamna Ovanesian, intelegem ca primarul este cel care asculta ceea ce dumneavostra agreati ce se intampla in Constanta! Dar chiar nu observati ca o instanta a decis ca spalatoria B wash functioneaza ilegal! In plus de toate astea l ati mai si somat sa darame constructia in termen de 30 zile! Oare cum mai functioneaza dupa 45 de zilee!
7
1
O data ce voturile pentru noul mandat al P N L s au luat, ce mai conteaza ce se mai intampla in Constanta, probabil daca era un Constantean care dorea sa faca un Business in aceeasi locatie, nu ar vi avut acelasi succes asa cum il are aceasta firma din Buzau. O firma din Constanta ar fi fost inchisa innainte de a fi deschisa pe acest busines. Domnule Primar Chitac, i ti scapa cumva intentionat aceasta afacere?
7
1
Jeguri umane
10
1
Primaria trebuie sa ia masuri asa cum le a impus la cei cu terasele care nu aveau autorizatie pe extinderile facute fara autorizatie sa demoleze si care nu le au demolat le a demolat primaria ,nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege.
9
2
Un oras condus de cine nu trebuie! Asta este raspunsul!
18
1
Ca in orice oras civilizat orice construiesti trebuie sa obti o autorizatie de constructie Da se pare ca in constanta inca se mai poate si fara sa scoti autorizatie Cum poti sa functionezi Non Stop daca nu ai acte pe constructie In baza la ce functioneaza aceasta spalatorie
13
1
Nui blok jos cu ea...desi ar trebui mai multe chesti din astea in oras.... ....si daca ma gandesc chiar am avea nevoie in oras de mai multe spalatorii de genu ca in orice oras civilizat... ..
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218