REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai primim amenzile Radar prin poştă, fără să fim opriţi în trafic? - ce spune şeful Rutierei

Mai primim amenzile Radar prin poştă, fără să fim opriţi în trafic? - ce spune şeful Rutierei

Replica API 16 septembrie 2013 | 00:00 3971

În atenţia şoferilor:

În atenţia şoferilor:

Emoţiile făceau parte din viaţa vitezomanilor, aceştia aşteptându-se în orice moment cu o "surpriză" în cutia poştală, expeditor fiind Poliţia Rutieră. Era vorba de amenda Radar. Însă, de când au fost introduse punctele de penalizare, s-a schimbat situaţia. Care este modalitatea prin care se emit aceste amenzi ne-a explicat şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, Ciprian Sobaru.

Limita de viteză a reprezentat mai tot timpul un inconvenient pentru şoferi, principalul motiv fiind graba! "Mă grăbeam să ajung la spital, la serviciu", "A născut soţia", "Aveam nevoie la toaletă", "Nu mi-am dat seama că merg aşa repede" sau chiar "Maşina mea nu e făcută să meargă cu 30 km/h, se strică!" - sunt scuzele constănţenilor prinşi pe picior greşit de către poliţiştii rutieri. Însă, până acum, vitezomanii se obişnuiseră deja cu ideea că un radar fix poate filma, stând ascuns între tufişuri, iar conducătorul auto se poate alege cu amendă când îi este lumea mai dragă, chiar dacă nu a fost oprit la acea dată, amenda sosind la domiciliu, prin poştă. Chiar dacă situaţia a fost în ceaţă, constănţenii neştiind ce să creadă, dacă se mai foloseşte tehnica de faţă sau nu, iată că a venit şi răspunsul: e de domeniul trecutului. Depre acest subiect ne-a vorbit şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Ciprian Sobaru, care a menţionat că tehnica a fost abandonată din momentul în care au fost introduse punctele de penalizare. "Până să apară punctele de penalizare, amenzile Radar se puteau trimite proprietarului autoturismului depistat, adică aveam un Radar care filma, fără să te oprească, după care verifica în baza de date şi se trimitea. Nu se mai face aşa din anul 2006, pentru că au apărut punctele de penalizare şi nu le putem aplica proprietarului, doar conducătorului auto, fapt pentru care fie este oprit în trafic şi sancţionat pe loc, fie este oprit în trafic, identificat şi apoi i se trimite procesul verbal în lipsă, la domiciliu. Cea de-a treia variantă este când nu este oprit în trafic, însă i se solicită proprietarului autoturismului să specifice cine a condus autovehiculul la data şi ora respectivă", a declarat, pentru "Replica", şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, Ciprian Sobaru. Mai exact, în cel mai rău caz, dacă nu eşti oprit în trafic, dar ai încălcat legea, te poţi trezi acasă cu o solicitare din partea Serviciului Rutier, prin care ai obligaţia de a spune cine se afla la volan la acea dată şi oră. Aici nu se încadrează doar amenzile Radar, ci şi celelalte infracţiuni la regimul rutier.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102